MAFIJAŠKI SUKOB: Ubijen Šarićev prvi čovek
Foto: Press

Srbin ubijen u svojoj kući u Južnoj Africi

MAFIJAŠKI SUKOB: Ubijen Šarićev prvi čovek

Crna Hronika -
Veselina Laganina (54), koji je bio Šarićeva veza za transport kokaina na Novi Zeland i u Australiju, ubila dvojica provalnika

JOHANEZBURG - Laganin drugovao i sa Arkanovim ubicom!Veselin Vesko Laganin (54), čovek od poverenja odbeglog narko-bosa Darka Šarića i veliki prijatelj Dobrosava Gavrića, koji je osuđen na 35 godina robije zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, ubijen je juče oko četiri sata ujutru u svojoj kući u Bedfordvjuu, istočno od Johanezburga! Laganin je, prema pisanju južnoafričkih medija, bio na poternici srpskih vlasti, a ubijen je hicima iz pištolja naočigled supruge tokom oružane pljačke njihove kuće.Upali kroz prozor- Dvojica pljačkaša su u subotu rano ujutru ušla kroz prozor Veselinove kuće, gde je spavao sa suprugom. Kako je prozor na prvom spratu bio otvoren, lopovima nije bilo teško da uđu i dođu do njegove spavaće sobe - rekao je južnoafričkim medijima Nevil Malila, portparol policije.Pljačkaši su probudili Veselinovu ženu i naredili joj da bude tiha.- U trenutku kad su pljačkaši skidali prsten sa ženine ruke, Veselin se probudio i pokušao da dograbi svoj pištolj. Razbojnici su ga, međutim, savladali i oteli mu oružje, a onda ispalili nekoliko hitaca u Veselina, koji nije stigao da se zaštiti - kazao je Malila.On je dodao da je Veselinova supruga tada počela da vrišti, uspela da pobegne i pozove obezbeđenje.Iako Laganinovo ubistvo izgleda kao pljačka koja je krenula po zlu, južnoafrička policija pretpostavlja da njegovo ubistvo ima veze s kriminalom u koji je bio upleten!- S obzirom na Laganinove veze s podzemljem u Južnoafričkoj Republici i njegovim vezama sa češkim biznismenom Radovanom Krejčirom, srpskim beguncem Gavrićem i balkanskim narko-bosom Šarićem, ne treba zdravo za gotovo uzeti da je to bila obična pljačka. Policija proverava sve okolnosti Laganinove smrti, kao i to da li je neko naručio njegovu likvidaciju. Još jednu sumnju na Laganinovo ubistvo baca i to što je 12. oktobra ubijen i libanski biznismen Sam Isa, blizak Krejčirov saradnik - pišu mediji.Odneli 70 evra?!Inače, Vesko Laganin je u Južnoafričkoj Republici bio označen kao jedan od najbližih saradnika Darka Šarića.- Njih dvojica čine vrh srpskog podzemlja u Johanezburgu, a Šarića je s Laganinom upoznao Krejčir kad je narko-bos došao u Južnoafričku Republiku bežeći od policijske akcije „Balkanski ratnik“. Laganin mu je tada preko češkog biznismena pritekao u pomoć i ubrzo postao Šarićeva veza za transport kokaina u Australiju i na Novi Zeland - rekao je izvor blizak istrazi i dodao da je veliki prijatelj Krejčira bio i Arkanov ubica Dobrosav Gavrić, ali da je on izgubio njegovu zaštitu jer se priklonio suparničkom klanu.Policija je saopštila da još nije identifikovala Laganinove ubice.- Nađena je torba u kojoj su bila dva pištolja korišćena tokom pljačke, a utvrđeno je da su iz Laganinove kuće odneti oružje, mobilni telefoni i nešto više od 70 evra - rekli su iz policije.Južnoafrički mediji pokušali su da stupe u kontakt s Krejčirom, ali on je kratko rekao:- Ne osećam se dobro i ne želim da dajem nikakve komentare!

Šarića s Laganinom upoznao češki mafijaš Radovan Krejčir
Šarića s Laganinom upoznao češki mafijaš Radovan Krejčir

Provalnici ušli kroz prozor... Dvorište kuće u kojoj je ubijen Laganin
Provalnici ušli kroz prozor... Dvorište kuće u kojoj je ubijen Laganin

Radovan Krejčir
Radovan Krejčir

Atentat kao iz filmova o BonduRadovan Krejčir je 25. jula bio meta napadača koji su u njega ispalili rafal iz 12 pušaka skrivenih u zadnjem braniku automobila!- Pokušaj atentata na Krejčira ličio je na one iz filmova o Džejmsu Bondu. Puške su daljinski aktivirane čim je Čeh izašao iz blindiranog „mercedesa“. Krejčir je tada rekao da je „srećan što je živ“ i da ne zna ko bi želeo da ga ubije - pisali su tada mediji.

Srpski državljanin od 2007. Prema pisanju medija, Vesko Laganin je srpsko državljanstvo dobio tek 2007. godine.- U Bački Breg nadomak Sombora porodica Laganin verovatno je došla tokom kolonizacije posle Drugog svetskog rata, jer je njegov otac Veso iz Velikog Gubera kod Livna u zapadnoj Bosni. Majka Nada je iz Rastine u okolini Sombora. Pošto se sve to dešavalo pre mog rođenja, od starijih komšija sam čula da su se Veselinovi roditelji nedugo po njegovom rođenju odselili u Afriku - rekla je ranije meštanka Bačkog Brega.

http://www.youtube.com/watch?v=n-T7tjgEWOo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track