Bezbolkama pretučen sin šefa niškog SPS

Maskirani fantomkama

Bezbolkama pretučen sin šefa niškog SPS

Crna Hronika -
Napad se dogodio u ulici Svetozara Markovića, a Predragu Vlajkoviću (31) dvojica napadača u incidentu su slomili ruku

NIŠ - Dvojica maskiranih napadača pretukli su u ponedeljak uveče u centru Niša sina predsednika niškog SPS Slavoljuba Vlajkovića, udarajući ga bejzbol palicama. Predragu Vlajkoviću (31) je u tuči polomljena ruka.Policija je za sada pronašla i uhapsila Aleksinčanina Iliju V. (21), za koga se sumnja da je bio jedan od napadača, dok se intenzivno traga za drugim.

Kako se saznaje, napadači, koji su na glavama imali "fantomke", u ponedeljak uveče oko ponoći su brutalno pretukli Vlajkovića nedaleko od Centra za socijalni rad u Ulici Svetozara Markovića.

"Udarali su ga bezbojl palicama, dok je on ležao na zemlji. U jednom trenutku pojavili su se neki mladići, koji su najverovatnije tu samo prolazili. Kada su videli šta se dešava povikali su, a napadači su odmah počeli da beže", tvrdi izvor.

Napadači su utrčali u dvorište susedne kuće, prošli kroz dvorište, izašli kroz stambenu zgradu, a odatle utrčali u svoj automobil koji je tu bio parkiran i pobegli.

"Automobil je pronađen nedaleko odatle, kod pumpe na Obilićevom vencu, a njihove fantomke i palice nađene su u dvorištu zgrade kroz koju su pobegli", kaže izvor.

Predrag, koji je juče operisan jer mu je polomljen lakat, kaže da ne zna šta bi mogao da bude motiv napada i da od policije očekuje da to otkrije.

"Vraćao sam se kući kad su me preslela dvojica i počeli da me tuku nekim motkama, palicama...", kaže Vlajković.On je do novembra 2012. godine bio u upravi Fudbalskog kluba "Radnički", u vreme dok je na čelu kluba bio njegov otac.

Povukao se kada je postao šef kabineta direktora "Jugoistoka", Igora Novakovića, inače predsednika Okružnog odbora SPS. Na toj funkciji je bio do sredine 2013. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track