PREGLED U BEOGRADU: Povređena beba iz Jagodine u Tiršovoj
Foto: Dado Đilas

Stabilno

PREGLED U BEOGRADU: Povređena beba iz Jagodine u Tiršovoj

Crna Hronika -
Miletić je napomenuo da je na pregled u Beograd poslata jer u Opštoj bolnici u Jagodini nema dečijeg neurologa i dečijeg ortopeda

JAGODINA - Šestomesečna beba iz sela Slatina kod Jagodine, koja je sa prelomom ključne kosti i podlaktice i brojnim hematomima, proslog vikenda dopremljena u Opštu bolnicu u Jagodini, jutros je upućena na pregled u Dečiju kliniku u Tiršovoj u Beogradu.

"Beba je prebačena sanitetskim vozilom bolnice u pratnji lekara i medicinskog osoblja", rekao je Tanjugu direktor Opšte bolnice dr Darko Miletić. Da li će ostati u Tiršovoj ili će se posle pregleda vratiti, odlučiće lekari na klinici, naveo je Miletić.

Napominjući da je sada zdravlje bebe stabilno, Miletić je napomenuo da je na pregled u Beograd poslata jer u Opštoj bolnici u Jagodini nema dečijeg neurologa i dečijeg ortopeda. Direktorka Gradskog Centra za socijalni rad u Jagodini Biserka Jakovljević, izjavila je ranije Tanjugu da će beba, posle završenog lečenja, biti privremeno smeštena u hraniteljsku porodicu.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Razlog je što je majka "niskog intelektualnog kapaciteta i nije u stanju da se adekvatno brine o detetu", objasnila je Jakovljević. Majka deteta je sa područja opštine Vravarin koja je zasnovala bračnu zajednici sa licem sa teritorije Jagodine, napomenula je Jakovljević.

"Tokom prepovijanja, kupanja i druge brige o detetu majka mu je nanela povrede. Ona nije imala nameru da povredi dete već prosto nije imala intelektualnog kapaciteta da se adekvatno stara o njemu", rekla je Jakovljević.Komisija za zlostavljanje dece Opšte bolnice, sastavljena od petoro lekara pedijatara, zaključila je da se radi o povredama, da su uzrok prelomima i hematomima nasilne povrede i obratila se Policijskoj upravi i Centru za socijalni rad.Dete je bilo povređeno i "pre mesec-dva", imalo je prelom butne kosti, podsetio je Miletić.

"Brojni hematomi (krvni podlivi-modrice) nisu zbog hematoloških problema (bolesti krvi), sve smo temeljito iskontrolisali, već se sigurno radi o nasilnim povredama", rekao je Miletić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track