Najnovije vesti

Tužilac Vukčević: Nema dokaza protiv Momira Stojanovića
Foto: Zorana Jevtić

Nije počinilac ratnih zločina

Tužilac Vukčević: Nema dokaza protiv Momira Stojanovića

Crna Hronika
09:30h
Momir Stojanović se do sada nije pojavio kao potencijalni počinilac krivičnog dela ratnih zločina, ali ne znam šta od dokaza poseduju kolege iz Euleksa, rekao je Vukčević

BEOGRAD - Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da ne zna šta od dokaza poseduje Euleks ali da se, kada su u pitanju saznanja srpskog tužilaštva, poslanik Srpske napredne stranke i bivši oficir Vojske Jugoslavije Momir Stojanović nije pojavio kao potencijalni počinilac ratnih zločina.

Vukčević je rekao da srpsko Tužilaštvo za ratne zločine tretira zločin u Mejama kod Đakovice i da ima određena saznanja o tom događaju i eventualnim počiniocima.

"Momir Stojanović se do sada nije pojavio kao potencijalni počinilac krivičnog dela ratnih zločina, ali ne znam šta od dokaza poseduju kolege iz Euleksa", rekao je Vukčević.

Vladimir Vukčević     (foto: Marina Lopičić)
Vladimir Vukčević (foto: Marina Lopičić)

Vukčević je rekao da pitanje zbog čega su optužnice podignute baš sada a ne ranije zalazi u domen politike a ne pravosuđa, ali je dodao da je spreman da, uz odgovarajuće saglasnosti nadležnih organa, i ovde proveri navode koji se stavljaju na teret Stojanoviću i ostalima sa poternice.

Opštinski sud u Đakovici raspisao je nedavno poternice protiv više Srba iz tog grada za navodne ratne zločine počinjene tokom rata na Kosovu 1999. godine. Među osumnjičenima je i Stojanović, koji je za vreme rata bio načelnik bezbednosti Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije.

Odgovarajući na pitanje da li se proveraju i optužbe na račun načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića, Vukčević je rekao da tužilaštvo proverava sve navode koji dospeju do njega i da je tako učinjeno i 2009. godine, kada je ustanovljeno da nema dokaza koji bi teretili Dikovića.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track