Pljačkaš veka ubio kao dete!

Detalji spektakularne akcije

Pljačkaš veka ubio kao dete!

Crna Hronika -
Uroš Petrović (30) kao 12-godišnjak u igri usmrtio najboljeg prijatelja. Uhapšen je u iznajmljenoj kući u selu Ljubiš na Zlatiboru

BEOGRAD - Razbijena banda!Uroš Petrović (30), organizator „pljačke veka“, koji je uhapšen prekjuče, ubio je 1994. godine u Batajnici svog najboljeg prijatelja, saznaje Kurir u MUP Srbije! U vreme ubistva Petrović je imao samo 12 godina!

- Uroš i njegov drug bili su u kući zajedničkog prijatelja i tamo su našli pištolj. U momentu kad je mališan izlazio iz kupatila, Petrović je opalio i metak je pogodio dečaka u vrat - ispričao je naš sagovornik.

Praćen danimaKomšije su čule hitac i dotrčale do kuće.

- Ranjeni dečak bio je svestan i jedva je izustio: „Ne daj me, čiko.“ Ubrzo je umro, a posle ovog događaja porodica Uroša Petrovića odselila se iz Batajnice - kaže naš izvor.

Nakon 18 godina, Petrović je ponovo došao u centar pažnje, pošto ga je policija označila kao vođu bande koja je 10. marta prošle godine u Ustaničkoj ulici presrela transport novca i otela više od 850.000 evra.

- Petrović je lociran pre nekoliko meseci, a poslednjih desetak dana krio se u kolibi u selu Ljubiš na Zlatiboru. Sve vreme smo ga držali na oku, snimali smo i prisluškivali njegove razgovore i pratili smo s kim se viđa. Išli smo za njim kad je s devojkom išao na bazen i kad je odlazio u šetnju, što mu je bila omiljena rekreacija - kaže sagovornik Kurira iz policije.

U ponedeljak uveče specijalci su upali u kolibu!

- Bio je šokiran, a onda se brzo sabrao i potrčao ka prozoru. Savladali smo ga i u bungalovu našli automatsku pušku, radio-stanicu, dva pištolja, 100 evra i oko 30 grama droge - kaže naš sagovornik.

Akcija u Novom Sadu

Istovremeno, specijalci Žandarmerije upali su u novosadsku velelepnu vilu u naselju Adice u kojoj se krio Petrovićev najbliži saradnik Nenad Kurilo (26).

- Imali smo snimak kuće i znali smo tačno šta nas čeka. Kad smo upali, napao nas je ogroman pas, ali smo uspeli da ga savladamo. Kurilo je bio toliko zatečen da smo ga bez problema uhvatili. Inače, on iz te kuće, koju je iznajmio, nije izlazio mesec dana - rekao je Saša Barjaktarović, šef novosadske kriminalističke policije.Dačić: Spremali novu pljačku

Ministar policije Ivica Dačić rekao je juče da opljačkani novac još nije nađen, te da su osumnjičeni za „pljačku veka“ uhapšeni dok su se pripremali za novu pljačku.

- Ova grupa je najopasnija razbojnička grupa na ovim prostorima. Vođa Uroš Petrović osumnjičen je za tri pljačke, kojima je pribavio sebi oko 1,2 miliona evra! Namera im je bila da sledeću pljačku izvedu u „DIS marketu“ u Kragujevcu, iz kojeg su planirali da uzmu oko 300.000 evra - precizirao je Dačić.

Među uhapšenima brat Milene Ćeranić

Uhapšeni Marko G. je, kako Kurir saznaje, brat po majci pevačice Milene Ćeranić, koja, međutim, nije želela da komentariše njegovo privođenje.

- Ja samo mogu da pričam u svoje ime, ne i u tuđe - rekla je Milena za Skandal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track