ZGAZIO POLICAJCA : Raspisana poternica za srpskim državljaninom
Foto: Printskrin Yt

Hapšen zbog šverca narkotika

ZGAZIO POLICAJCA : Raspisana poternica za srpskim državljaninom

Crna Hronika -
Međunarodna interpolova poternica raspisana je za Enisom Memićem (31) iz Prijepolja, koji se tereti da je vozilom udario i ubio saobraćajnog policajca Irfana Krujovića kod Bijelog Polja dok je pokušao zaustaviti automobil

PODGORICA - Policija je raspisala međunarodnu poternicu za srpskim državljaninom Enisom Memićem (31) iz Prijepolja, zbog sumnje da je prošle srede svojim automobilom udario i ubio saobraćajnog policajca iz Bijelog Polja Irfana Kujovića, na putu Slijepač most-Tomaševo.

Crnogorska policija za ovim Prijepoljcem već je raspisala i poternicu a u njegovom pronalaženju i hapšenju, pomoć im pružaju srpske kolege.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je Memić uspeo da posle zločina pobegne iz Crne Gore, zbog čega su poziv za pomoć uputili srpskim i bosanskim kolegama, na čijim teritorijama je, kako se veruje, potražio sklonište.

Ipak, policija ne isključuje mogućnost da se Memić možda samo negde pritajio u Crnoj Gori, zbog čega i dalje traju pretrage terena. Policiji posao olakšava činjenica da je Memić njihov stari poznanik.

Uhapšen je krajem 2012. godine u međunarodnoj akciji Trio kada su pali međunarodni šverceri narkotika.

U januaru prošle godine sudija u podgoričkom Višem sudu osudila ga je na godinu dana robije zbog optužbe da je marihuanu prenosio iz Albanije do mesta Tuzi, a zatim do Bijelog Polja, pa dalje u Bosnu i Hercegovinu.

U policijskoj akciji “Trio”, zaplenjeno je 250 kilograma marihuane i veća količina oružja a uhapšena su dvadeset tri člana četiri krimalne grupe, koji su švercovali marihuanu na teritoriji Crne Gore, Albanije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Dok potraga za Memićem traje, slučaj se, zbog ozbiljnosti i težine krivičnog dela, kako je to potvrdio osnovni tužilac u Bijelom Polju Mirko Bulatović, premestio iz Osnovnog u Više bjelopoljsko tužilaštvo, gde će nastaviti da se sprovode radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je stradao saobraćajni policajac.

Irfan Kujović, poginuo je kada je pokušao da zaustavi vozača koji ga je vozilom udario i oborio. Po rečima svedoka, odbegli vozač upravljao je havarisanim "golfom“ bez registarskih oznaka. Policija je odmah blokirala sve puteve. Dan kasnije su aktivirane sve raspoložive policijske ali i helikopterska jedinica pa ipak, vozač-ubica do danas nije uhapšen.

( Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track