MAĐARSKA: Srbin (27) uhapšen zbog šverca migranata
Foto: REUTERS

Uhvaćen

MAĐARSKA: Srbin (27) uhapšen zbog šverca migranata

Crna Hronika -
Naš državljanin je u "audiju" pokušao da prokrijumčari petoricu ilegalaca iz Sirije

SUBOTICA - Mađarska policija saopštila je danas da je uhapsila državljanina Srbije zbog krijumčarenja ilegalnih migranata.

Kako je saopštila policija, juče oko 3.30 sati na periferiji naselja Reske zaustavljeno je vozilo marke audi, kojim je upravljao 27-ogodišnji državljanin Srbije, koji je prevozio pet ilegalnih migranata iz Sirije.

Protiv državljanina Srbije pokrenut je krivični postupak zbog krijumčarenja migranata, koji su predati u nadležnosti imigacionih organa Mađarske.

Na teritoriji Mađarske juče je otkriveno ukupno 1.564 novih ilegalnih migranata. Najviše njih otkriveno je na teritoriji pogranične Županije Čongrad -1.331 ilegalni migrant, među kojima 235 mališana.

Najveća grupa otkrivena je oko pola pet popodne u okolini Ašothaloma, a u njoj je bilo 130 migranata iz Avganistana, Sirije, Bangladeša, Indije i Pakistana koji su ilegalno prešli "zelenu" granicu Srbije i Mađarske. Na teritoriji pogranične Županije Bač-Kiškun juče je otkriveno 120 ilegalnih migranata, a najviše ih je bilo iz Avganistana, Irana i Sirije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track