NAPAD NA KALEMEGDANU: Amerikanci izboli košarkaša u srce!
Foto: Rojters I Nebojša Mandić

Krvavo

NAPAD NA KALEMEGDANU: Amerikanci izboli košarkaša u srce!

Crna Hronika -
Tomi Ćulafiću (19) nož prošao pored srca, uhapšen jedan napadač, državljanin SAD

BEOGRAD - Košarkaš KK Beko Tomo Ćulafić (19) iz Beograda uboden je nožem blizu srca pošto su ga u noći između subote i nedelje na Kalemegdanu napala četvorica državljana SAD.Mladić je prebačen u Urgentni centar, a jedan od napadača Lukas S. (18) zadržan je u pritvoru zbog pokušaja ubistva.Sreto Ćulafić rekao je za Kurir da je njegov sin šetao s dvojicom prijatelja kad ih je presrelo šest Amerikanaca.

Sin im pukom srećom ostao  živ...   Sreto i Željka Ćulafić
Sin im pukom srećom ostao živ... Sreto i Željka Ćulafić

- Kad su Tomo i drugari odlučili da krenu kući, naleteli su na grupu Amerikanaca. Oni su im tražili marihuanu, a kako je naš Tomo zakleti protivnik droga, rekao im je da nemaju, a verovatno i da se sklone. Amerikanci su počeli da ih provociraju i nastala je tuča, tokom koje su oni potegli nož - kazao je Sreto Ćulafić.Otac kaže i da Tomo nije ni primetio da je uboden i da je to shvatio tek kad je video krvav džemper. Čim se to desilo, veli, otac, Amerikanci su se dali u beg.- Predosećao sam da nešto nije u redu. Pre nego što su ga uboli, poslao sam mu poruku, ali nije mi odgovarao, što mi je bilo sumnjivo. Deset minuta kasnije pozvao me je i rekao: „Tata, ja sam uboden na Kalemegdanu“, i onda se veza prekinula. Nakon toga su me pozvali iz Hitne - istakao je Sreto, koji se oprobao i u narodnoj muzici i ima jedan album.Tomo Ćulafić je jesenas krenuo u visoku elektrotehničku školu.- On je dobar dečko, nije imao nikakve sukobe, ne izlazi po splavovima, sportista je od devete godine. To veče je žurio da se vrati kući kako bi učio jer u utorak ima kolokvijum - kazala je Tomina majka Željka.Advokatica Slavka Babić, koja zastupa Ćulafića, rekla je da je Tomo uboden nožem nekoliko centimetara ispod srca, ali i da je još neizvesno da li će morati da bude operisan. Ona je navela i da je policija zadržala jednog američkog državljanina, dok se za ostalim napadačima traga.- Verujemo u rad policije i pravosudnih organa, kao i to da će svi počinioci ovog teškog krivičnog dela biti privedeni i kažnjeni po zakonu - kaže Babićeva za Kurir.

Pokušao da pobegneNAPADAČ UHAPŠEN NA AERODROMUTomina majka je dodala da je njen sin na intenzivnoj nezi i van životne opasnosti. Ima bolove i teško se pomera, ali svestan je i dobro se oseća.- Iznerviralo me je što su se, kako kaže Tomin drug, Amerikanci nonšalantno i drsko ponašali, a čuli smo i da je onaj uhapšeni u stvari uhvaćen na aerodromu, što znači da je planirao da pobegne - rekla je majka i dodala da je čula i da su uhvaćena još tri napadača, ali da nema potvrdu za to.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track