IVANA (15) U 6 MESECU TRUDNOĆE: Deca gledala kako im otac monstrum siluje sestru!
Foto: Tanja Jovanović, Zlostavjanje, Incest, Deca, Otac

Jezivi detalji zločina u Vladimircima kod Šapca

IVANA (15) U 6 MESECU TRUDNOĆE: Deca gledala kako im otac monstrum siluje sestru!

Crna Hronika -
Jedan od mališana pred inspektorima i psihologom skretao pogled na direktno pitanje da li je nešto video i postiđeno se smejao, crveneo. Policija smatra da je monstrum činio ove gnusne zločine nad ćerkom i pred ostalom decom

VLADIMIRCI - Zbog sumnje da je izvršio krivično delo obljuba nad nemoćnim licem, Draganu Milijančeviću (48) iz sela Prova kod Vladimiraca određen je pritvor do mesec dana.On je osumnjičen da je mesecima silovao hendikepiranu ćerku Ivanu (15), koja je ostala u drugom stanju. Monstrum je to radio čak i pred maloletnom decom, kaže izvor Kurira iz istrage!Zlostavljana devojčica, koja je u šestom mesecu trudnoće, smeštena je u šabačku bolnicu, a Centar za socijalni rad preuzeo je starateljstvo nad njom.

Kuća strave... Ovde je monstrum godinama zlostavljao sopstvenu ćerku
Kuća strave... Ovde je monstrum godinama zlostavljao sopstvenu ćerku

Majka brani manijakaDragana Milijančevića prijavila je socijalnim radnicima njegova nevenčana supruga i majka devojčice Bogdanka Mileusnić (40). Ona je to potvrdila i policiji, ali kad je saznala da će Dragan biti zatvoren, promenila je priču i počela da vređa policajce i socijalne radnike.- Pljuštale su uvrede, histerisala je. U jednom trenutku, u nastupu besa, rekla je: „Šta ste ga napali, on Ivanu nije davio ni tukao, samo je spavao s njom!“ Najverovatnije se uspaničila kad je Ivani počeo da se poznaje stomak, pa je to prijavila socijalnim radnicima. Kad je shvatila da će oduzimanjem starateljstva ostati i bez prihoda koje je dete kao invalid dobijalo, rešila je da sve negira - kaže naš izvor.

Kuća strave... Ovde je monstrum godinama zlostavljao sopstvenu ćerku
Kuća strave... Ovde je monstrum godinama zlostavljao sopstvenu ćerku

Osim Ivane, Dragan i Bogdanka odgajaju još četvoro dece uzrasta od prvog do sedmog razreda osnovne škole. U prisustvu psihologa i inspektora zaduženog za rad s maloletnicima, i oni su saslušani.- Na osnovu ponašanja jednog deteta i njegovog odgovora na pažljivo postavljena pitanja, postoji sumnja da je to dete najmanje jednom bilo očevidac bluda oca nad starijom sestrom. Dete je skretalo pogled na direktno pitanje da li je šta videlo i postiđeno se smejalo, crvenelo. Onda je reklo da Ivana sigurno ima stomačni virus jer joj je stomak velik i da je čulo od mame i tate da je stomačni virus veoma čest. Verovatno su i ostala deca gledala te mučne scene, što ćemo ispitati. Takođe, ne postoje indicije da je još neko od te dece bilo zlostavljano - kaže izvor iz istrage.

Brane sina... Persa i Milan Milijančević, roditelji silovatelja
Brane sina... Persa i Milan Milijančević, roditelji silovatelja

Komšije u šokuU selu Provu svi su zgranuti zbog vesti da im je pred očima svaki dan bio čovek koji je ko zna koliko dugo najbrutalnije zlostavljao rođenu ćerku. Novine su razgrabljene iz prodavnice u centru sela. Čitaju u neverici, prepričavaju, i dok jedni prekorevaju sebe što nisu primetili da se u kući porodice Milijančević događa nešto monstruozno, drugi smatraju da je sve to laž.- U petak je bio pravi haos. Prvo je sanitet stigao pred Draganovu kuću, a onda i policija. Kaže mi komšija koji živi preko puta njih da su lekari odneli Ivanu, a da je Dragan uhapšen - priča vidno uznemiren komšija koji nije hteo da se predstavi.- Bogdanka je veoma neodgovorna majka. Rodila je ukupno osmoro dece, od kojih je poslednjih troje ostavila u porodilištu i pobegla. Umela je da pobegne i od kuće, pokupi sve pare, a četvoro osnovaca i hendikepiranu Ivanu ostavi svekru i svekrvi, koji su i sami bolesni - kaže drugi komšija.

PSIHOANALIZA Milan Kostić, klinički psiholog, objašnjavaMAJKA VEROVATNO SAUČESNIKKlinički psiholog Milan Kostić kaže za Kurir da porodica iz okoline Vladimiraca ima potpuno poremećen život, kao i da je bludni otac izopačen i s psihičkim i intelektualnim smetnjama.- Incest je granica koja je davno postavljena i jedna je od najranijih zabrana. Poznato je da su žrtve incesta najčešće mentalno hendikepirane osobe, koje nisu u stanju da razumeju situaciju i slučaj prijave policiji - kaže Kostić.Psiholog dodaje da je strašno i to što je majka krila zlostavljanje ćerke, ali najgore je to što su ostala deca gledala.- To će ostaviti trajne posledice na decu. Majka je očigledno bila saučesnik u svemu, jer nije bila dovoljno svesna posledica, zbog čega treba saznati i njen psihološki profil. Pitanje je zašto slučaj ranije nije prijavila i zbog čega je štitila supruga - kaže Kostić.

Centar za socijalni radISTRAUMIRANU DEVOJČICU NE VRAĆAJU SILOVATELJUU Centru za socijalni rad u Vladimircima kažu da će „maloletna I. M. biti smeštena u adekvatnu ustanovu socijalne zaštite“.- Neće biti vraćena u biološku porodicu. Ostalo četvoro dece će u redovnoj proceduri biti upućena u hraniteljske porodice - rekla je Dragica Uzanović, v. d. direktora.

HRONOLOGIJAavgust 2014 - G. V. iz Niša uhapšen zbog sumnje da je silovao četvorogodišnju ćerkicumaj 2013 - Miloš N. iz Prugova kod Požarevca uhapšen zbog silovanja četrnaestogodišnje ćerkeavgust 2012 - G. M. (39) iz Silbaša uhapšen zbog sumnje da je silovao trinaestogodišnju ćerkuoktobar 2011 - M. P. (31) iz Negotina uhapšen zbog sumnje da je silovao svoje ćerke R. P. i M. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track