NEUTEŠNA Majka Ranka Panića: Osudite dušmanina koji mi je ubio sina
Foto: Marina Lopičić

Smiljka Panić čeka pravdu

NEUTEŠNA Majka Ranka Panića: Osudite dušmanina koji mi je ubio sina

Crna Hronika -

Suspendovani žandarm iz Niša Nikica Ristić odlučio da se pred sudom brani ćutanjem

BEOGRAD - Nikica Ristić (42), suspendovani pripadnik niškog odreda Žandarmerije, koji je optužen da je 29. jula 2008. tokom mitinga zbog hapšenja bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića naneo teške povrede pokojnom Ranku Paniću (41) iz Mladenovca, odlučio je juče da se pred Višim sudom u Beogradu brani ćutanjem.

- Kao i pred tužiocem, i sada ću se braniti ćutanjem - kratko je na početku suđenja rekao optuženi Nikica Ristić.U sudnicu je juče došla i majka pokojnog Smiljka Panić (72).

- Nije mi jasno ko osam godina zataškava istinu o smrti mog sina. Ne znam mnogo o samom događaju, ali znam da je to uradio neki dušmanin. Ne znam da li je to čovek koji sedi ovde ili ne. Ja od vas tražim da dušmanin koji mi je ubio sina odgovara. Na vama je da utvrdite da li je to on ili ne - obratila se sudskom veću majka pokojnog Ranka Panića.Smiljka Panić ispričala je da je toga dana bila u Hrvatskoj, odakle je sa sinom izbegla u vreme „Oluje“. Tri dana kasnije vratila se u Beograd.

- Otišla sam kod sina u bolnicu, ali on je bio u komi, čuvala ga je policija i nije mogao da govori - kratko se prisetila ona poslednjeg susreta sa sinom. Navela je i da ne zna zbog čega je toga dana bio na mitingu jer „nije voleo okupljanja i mitinge, čak ni na utakmice nije išao“.

- Voleo je Ratka Mladića i Radovana Karadžića, stalno je nosio majice s njihovim likovima - dodala je na kraju Smiljka Panić.Nikica Ristić, podsetimo, bio je uhapšen u septembru 2014. J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track