PRLJAVI RAT MARJANOVIĆA I KRSMANOVIĆA ZA DETE: Po svaku cenu hoće da uzmu malu Janu!
Foto: Privatna Arhiva, Dragan Kadić

ŽESTOKA Svađa

PRLJAVI RAT MARJANOVIĆA I KRSMANOVIĆA ZA DETE: Po svaku cenu hoće da uzmu malu Janu!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Šestogodišnja Jana Marjanović, ćerka pokojne pevačice Jelene i uhapšenog Zorana Marjanovića, našla se u središtu sukoba dve porodice, koje se bore za privremeno starateljstvo nad njom!

Teodora Krsmanović, sestra od strica pokojne Jelene, podsetimo, preko advokata je juče saopštila da će se boriti za devojčicu. Nešto ranije, kako je Kurir pisao, otac devojčice, koji je jedini osumnjičeni za brutalno ubistvo, predložio je bratu Milošu da se oženi dugogodišnjom devojkom, a i sam je rešio da se u zatvoru venča s devojkom Zoricom Mitrović kako bi dete ostalo u njihovoj porodici.

Žele uvid u istragu

- Iako se obe strane bore za devojčicu, a o motivima može samo da se nagađa, malo je verovatno da će u ovom trenutku ona biti predata u ruke Teodori Krsmanović. Da bi dete bilo dato nekome da se o njemu stara, radnici Centra za socijalni rad pre svih utvrđuju šta je za dete najbolje. Malo je verovatno da Teodora, koja ima 19 godina i student je, odnosno nema stalne prihode, može da bude staratelj deteta - objašnjava sagovornik Kurira.

S obzirom na to da šestogodišnja devojčica jedina u istražnom postupku ima status oštećene strane, njen privremeni staratelj mogao bi da joj angažuje pravnog zastupnika.

Bori se za sestričinu... Teodora Krsmanović , foto: Zorana Jevtić

- Pravni tim i tim stručnjaka koje je angažovala Teodora potpisani su na saopštenju kojim ona obaveštava javnost da će, revoltirana odlukom Višeg tužilaštva da joj ne dodeli status oštećene strane u postupku, početi borbu za privremeno starateljstvo nad devojčicom. Zbog toga to rađa sumnju da se motiv njene iznenadne odluke krije u činjenici da aktivno želi da učestvuje u istrazi protiv Zorana Marjanovića, da sve vreme ima uvid u istragu i spise predmeta, što kao običan svedok ne može - zaključuje naš sagovornik.

Ko će se starati o detetu određuje Centar za socijalni rad

Zasad ostaje u Borči

S druge strane, kako navodi, jasno je da i porodica Marjanović želi da šestogodišnjakinja po svaku cenu ostane u njihovom domu u Borči.

Žele da zadrže Janu... Zoran, Miloš i Vladimir, foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Tim stručnjaka Centra za socijalni rad je, posle hapšenja Zorana, obišao njihovu porodičnu kuću i razgovarao s malom Janom. Tada je procenjeno da je privremeno za nju najbolje da ostane u kući sa stricem, njegovom ženom, babom i dedom. Međutim, ukoliko se okolnosti promene, nije isključeno da i ova odluka bude promenjena - rekao je naš sagovornik.

Sukob… Teodorini punomoćnici nezadovoljni radom tužilaštva

PRIJAVA PROTIV ZAMENIKA TUŽIOCA

Advokat Predrag Savić, punomoćnik Teodore Krsmanović, podneo je disciplinsku prijavu protiv zamenice Višeg javnog tužilaštva, u kojoj se navodi da je narušila ugled tog tužilaštva svojim odlukama.

- Zamenica višeg javnog tužioca Ljubica Veselinović prvo je priznala status oštećene Teodori Krsmanović, pa ga je na volšeban način ukinula na zahtev odbrane. Takođe, na neprimeren način izbacila je iz kabineta punomoćnika Teodore Krsmanović, advokata Jelenu Jovanović, koja je potom tražila zdravstvenu zaštitu. Zašto je pomenuta zamenica višeg javnog tužioca bez ikakvog razloga potom saslušavala Teodoru Krsmanović, kojoj je oduzela status oštećene, kad je znala da ista nema nikakva posredna ni neposredna saznanja o ubistvu svoje rođake Jelene Krsmanović Marjanović - naveo je Savić i u saopštenju nabrojao još neke, kako on tvrdi, propuste koje je zamenica tužioca počinila u dosadašnjem toku istrage.

Marjanovićev advokat

NEOZBILJNO DA TEODORA BUDE STARATELJ

Jedan od branilaca Zorana Marjanovića, advokat Nikola Dumnić, kaže za Kurir da je priča o dodeli starateljstva Teodori Krsmanović neozbiljna.

- Priča je neozbiljna s obzirom na to da je Teodora Krsmanović sama izjavila da živi kod drugarice u Kragujevcu dok ne dobije studentski dom, iz čega mogu da zaključim da se redovno školuje, što je svakako pohvalno, ali svakako i da nije u stanju da se stara o maloletnom detetu - kaže Nikola Dumnić.

foto: Kurir

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Dragan Kadić, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track