(FOTO) IZREČENA PRESUDA TANJI MAHUD ZA UBISTVO 8-MESEČNE ĆERKICE ANJE: Čedomorki 15 godina robije, plakala dok su joj čitali presudu! Ispred suda incident, nasrnula na fotoreportera!
Foto: Zorana Jevtić

REPORTERI KURIRA NA LICU MESTA

(FOTO) IZREČENA PRESUDA TANJI MAHUD ZA UBISTVO 8-MESEČNE ĆERKICE ANJE: Čedomorki 15 godina robije, plakala dok su joj čitali presudu! Ispred suda incident, nasrnula na fotoreportera!

Crna Hronika -
1 / 9 Foto: Zorana Jevtić

BEOGRAD - Pred Višim sudom u Beogradu Tanji Lakić Mahud, koja je optužena za teško ubistvo osmomesečne ćerke Anje, danas je izrečena presuda.

foto: Zorana Jevtić

Ona je osuđena na 15 godina robije i zasad ostaje u kućnom pritvoru sa elektronskom nanogicom. Izrečena joj je i obavezna mera lečenja od droge. Tanja Lakić Mahud plakala je tokom izricanja presude.

foto: Zorana Jevtić

Po izlasku iz suda, na ulici su je sačekali brojni novinari i fotoreporteri, pred kojima je uplakano lice krila maramom.

foto: Zorana Jevtić

U jednom trenutku krenula je ka jednom od fotoreportera i rukom mu odgurnula glavu. Za to vreme njena majka je vređala okupljene novinare i fotoreportere. Lice je po izlasku iz suda krila maramom, a posle incidenta sa novinarima žurno se uputila ka ulici.

foto: Zorana Jevtić

Kako reporteri Kurira javljaju sa lica mesta, okrivljena je došla u sud nešto pre 14 sati, za kad je bilo i zakazano izricanje presude. Čim je ušla u zgradu u Katanićevoj, žurno je otišla u toalet.

foto: Zorana Jevtić

Na izricanje presude došla je sa majkom, koja je imala crnu kapuljaču, a u zgradu suda ušle su jedna za drugom. Lakićeva je izricanje presude čekala u kućnom pritvoru, sa nanogicom. Podsetimo, ona je nedavno, na samom kraju suđenja, priznala da je svojoj bebi dala metadon jer je "mislila da krizira".

foto: Zorana Jevtić

Ona je prethodno ponovila da je dugogodišnji narkoman, kao i da je dete rođeno sa metadonskom krizom jer je ona ovaj lek uzimala tokom trudnoće.

foto: Zorana Jevtić

- Moguće je da sam joj dala metadon jer je plakala, pa sam milslila da je u krizi, ali to ne znači da sam htela da je ubijem. Ja sam dobra majka - govorila je optužena čedomorka, ali se na njenom licu nije videla griža savesti. Inače, ona je ranije tvrdila da se beba najverovatnije otrovala dok ju je dojila, što su veštaci opovrgli.

foto: Vladimir Šporčić

Sud je juče uoči izlaganja završnih reči kao dokaz izveo i svesku koja je pronađena u stanu njene majke, u trenutku kada je na terasi u kesama za smeđe pronađen i leš bebe. Lakićeva je potvrdila da je rukopis njen, a potom pročitala nekoliko nečitkih poruka:

"Dragi moji, napuštavam vas i vodim moju Anju", "Nećemo biti tu fizički, ali gledaćemo vas odozgo", "Treći pokušaj, nikako da se ubijem", samo su neke u nizu poruka iz sveske koje je tužilaštvo ocenilo kao najavu ubistva i samoubistva.

foto: Privatna Arhiva

Optužena je, međutim, odbacila stav tužioca, tvrdeći da je iz straha da joj bivši muž ne uzme bebu planirala da pobegne s njom u Crnu Goru.

Tužilaštvo traži 30 godina

Zamenik tužioca Tatjana Sekulić kazala je da je nesporno dokazano da je Lakićeva ubila svoju bebu. Tužilac je navela da sud treba da izrekne kaznu ne manju od 30 godina, imajući u vidu da je ubistvo počinila pri smanjenoj uračunljivosti.

(Kurir.rs/J. Ivić/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! EVO ZBOG ČEGA ĆE SE PUTIN UKLJUČITI U PREGOVORE BEOGRADA I PRIŠTINE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja