JOŠ JEDNA NEREŠENA MISTERIJA MARJANOVIĆA: Zoran: Moj brat blizanac nije umro, ukrali su ga posle porođaja!
Foto: Stefan Jokić

SUMNJA

JOŠ JEDNA NEREŠENA MISTERIJA MARJANOVIĆA: Zoran: Moj brat blizanac nije umro, ukrali su ga posle porođaja!

Crna Hronika -

Zoran Marjanović iz Borče, koji se sumnjiči za ubistvo supruge Jelene Marjanović Krsmanović, imao je brata blizanca, koji je, navodno, preminuo na porođaju.

Marjanovići i danas sumnjaju da im je drugo dete ukradeno pre 39 godina, dok je Zoran još kao dete za časopis Treće oko tvrdio da je njegov brat živ.

Porodičnu tajnu koja i danas izaziva veliku bol kod Marjanovića ispričao je Zoranov otac Vladimir.

Zorica nosila dečake

- Moja supruga je nosila blizance. Na prvom ultrazvuku su se čula dva otkucaja srca. Međutim, posle porođaja su nam saopštili da je Zoranov brat blizanac došao na svet, navodno, kao mrtvorođeno dete. I dan-danas sumnjamo da nam je drugo dete ukradeno posle porođaja, baš kao i brojnim porodicama koje su iskusile krađu beba. Verujemo da je on živ i zdrav na nekom drugom kraju sveta, ali to nismo uspeli da dokažemo - ispričao je ranije Vladimir Marjanović.

foto: Dragan Kadić

Zoran još od detinjstva veruje da njegov brat nije preminuo 20. jula 1978.

- Moj brat je živ, nalazi se daleko, preko okeana. Kuće su tamo nalik na one u Banatu i mi moramo stupiti u kontakt. Ja ću mu telepatski preneti broj telefona i on će se javiti kad mu budu dozvolili - ispričao je tada Zoran.

On je tvrdio da je njegovoj majci Zorici nakon porođaja pokazano telo druge bebe, dok je njegovog brata živog i zdravog otela i prodala babica koja, navodno, odavno ne radi u porodilištu u kojem je on rođen.

U Zoranovu priču poverovali su svi članovi njegove porodice, a među njima je i Vladimir, koji je istakao:

- Toliko puta bio je u pravu kada mu niko nije verovao. Verujem njegovom instinktu. Daću sve od sebe da nađem drugog sina - rekao je Vladimir.

Priča koja je objavljena pre skoro tri decenije u javnosti se pojavila ubrzo nakon ubistva pevačice Jelene Marjanović Krsmanović, Zoranove supruge.

Upitan da prokomentariše tekst i da li se nešto promenilo, odnosno da li još uvek vidi aure i putuje astralno, Zoran se samo nasmejao.

Stare rane

- Moja majka je radila kao saradnik za taj časopis. Sećam se da sam nešto pričao, ali ne i šta. Što se brata tiče, i dalje postoji sumnja da je zaista negde živ. Tu priču otvorilo je saznanje u javnosti da su se bebe u to vreme krale roditeljima i prodavale - objasnio je tada Zoran za Kurir.

Zbog iste teme nedavno smo kontaktirali i s Vladimirom Marjanovićem, koji je naveo da ostaje pri ovim tvrdnjama, ali da ne može da priča o tome zbog dogovora s advokatima da se ne oglašava u medijima.

- Znate da ne mogu da pričam o tome. Takav je dogovor, ne želim da ga prekršim. Razgovaraćemo nekom drugom prilikom - rekao nam je Zoranov otac.

foto: Privatna Arhiva

UHAPŠEN ZBOG JELENE

-Zoran Marjanović uhapšen je 15. septembra zbog sumnje da je u aprilu 2016. ubio suprugu Jelenu

-Prema poslednjoj odluci Višeg suda, u pritvoru će biti do marta

-Tada je i krajnji rok za podizanje optužnice protiv njega

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Kurir u borči… Komšije i poznanici o Marjanovićima

NIKADA NISU PREBOLELI GUBITAK DRUGOG DETETA

Komšije porodice Marjanović iz tog perioda sećaju se ove priče i kažu da oni nikada nisu preboleli ovaj gubitak.

- Zorica se porodila krajem sedamdesetih, kad su krađe beba u Srbiji bile redovne. Uglavnom su uzimana deca iz blizanačkih trudnoća, i to baš na način na koji je i njima rečeno. Oni u početku nisu sumnjali, ali je crv počeo da ih grize - pričaju poznanici porodice.

Nakon što je u medijima isplivala priča o tome koliko je dece ukradeno, porodica Marjanović počela je da sumnja da je i njih zadesila ista sudbina.

- Oni su povezali događaje od Zoranovog rođenja i posumnjali da je njegov brat ukraden. Jedno vreme su stalno pričali o tome, ali su kasnije prestali i da pominju. Koliko znamo, nikada nisu uspeli da uđu u trag navodno preminuloj bebi, niti da saznaju gde se nalazi ukoliko je živ - dodao je naš sagovornik.

J. Ivić - J. Rafailović

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO! ISPLIVAO SNIMAK RAZGOVORA DETEKTIVKE I ZORANA MARJANOVIĆA: Ostojićeva bila ozvučena, poslušajte kako mu daje instrukcije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track