Najnovije vesti

ZORAN MARJANOVIĆ SE SKIDA S HEROINA? U zatvoru pije lek za lečenje od zavisnosti!
Foto: Privatna Arhiva, Dragan Kadić

ŠOKANTNO: Suprug ubijene pevačice kupuje tablete na crno

ZORAN MARJANOVIĆ SE SKIDA S HEROINA? U zatvoru pije lek za lečenje od zavisnosti!

Crna Hronika

Pored tableta za odvikavanje od droge, Zoran Marjanović pije i sedative poput bensedina, bromazepama, lorazepama i ksalola, tvrdi odlično obavešteni izvor Kurira

Zoran Marjanović, osumnjičeni za ubistvo supruge Jelene Marjanović, pevačice „Granda“, u Okružnom zatvoru pije lek buprenorfin, poznatiji kao „bup“, koji se koristi za lečenje zavisnika od heroina, saznaje Kurir.

Marjanović je uhapšen 15. septembra 2017. godine i od tada se nalazi u pritvoru pod sumnjom da je pre dve godine na nasipu u Borči ubio suprugu Jelenu Krsmanović Marjanović. Odlično obavešteni izvor Kurira kaže da Marjanović duže vreme uzima buprenorfin i da do njega dolazi trampom sa drugim osuđenikom.

Ubijena pre više od dve godine... Jelena   Marjanović
Ubijena pre više od dve godine... Jelena Marjanović foto: Privantna arhiva

- Marjanović na računu uvek ima novca i parama kupuje boksove cigareta, koje potom trampi za kutije ovih tableta. Osuđenik koji trguje sa Zoranom kutiju „bupa“ vrednuje oko 4.000 dinara, iako košta duplo manje. Kad Marjanović kupi dovoljnu količinu cigareta, oni se dogovore da u jednoj od prostorija CZ obave trampu - objašnjava naš izvor.

On kaže da lekari „bup“ propisuju isključivo heroinskim zavisnicima i da ga je vrlo teško nabaviti bez recepta. - Narkomani ga često kradu iz apoteka ili od pacijenata, jer ga koriste kao zamenu za drogu. Da li je Zoran koristio ili koristi heroin, ne znam i ne želim da tvrdim, ali je čudno to što ilegalno kupuje i pije ovakvu vrstu lekova - kaže naš izvor.

 Opasna supstanca...   Tablete buprenorfina
Opasna supstanca... Tablete buprenorfina foto: Shutterstock

Kako tvrdi sagovornik Kurira, osim leka za odvikavanje od narkotika,

Marjanović pije i sedative poput bensedina, bromazepama, lorazepama i ksalola.

- Zoran pije brdo različitih tableta. Nakon što je došao u CZ, on se relativno dobro držao. Međutim, kako je vreme prolazilo njegovo stanje počelo je da se pogoršava, verovatno kad je shvatio da neće izaći iz pritvora, kako se u početku nadao. On se ponekad ponaša kao da svet ne vidi onakav kakav zaista jeste. Često pominje ćerku Janu i roditelje, a za sebe govori da je žrtva i da nevin leži u zatvoru - rekao je naš sagovornik.

8 meseci  marjanović u pritvoru,40 godina  robije mu preti
8 meseci marjanović u pritvoru,40 godina robije mu pretifoto: Damir Dervišagić

Podsetimo, optužnica protiv Marjanovića je vraćena na dopunu jer je sud naložio da tužilaštvo kao svedoka sasluša Zoranovu i Jeleninu ćerku Janu. Njeno saslušanje, međutim, još uvek nije zakazano.

Dušan Stamenković

ČINJENICE

OVE LEKOVE PIJE ZORAN

  • buprenorfin
  • bensedin
  • bromazepam
  • lorazepam
  • ksalol

Doktor Janko Samardžić

LEK DELUJE KAO HEROIN I MORFIJUM

Doktor Janko Samardžić, specijalista farmakologije, objašnjava da se buprenorfin od pre nekoliko godina uspešno koristi u programima detoksikacije i lečenja bolesti zavisnosti, i to najčešće od heroina.

foto: Promo

- Lek se uzima s ciljem da se ublaže simptomi odvikavanja i umanji želja da se droga ponovo koristi. Ovaj lek ima slične karakteristike kao heroin i morfijum, ali slabije delovanje i znatno duže izlučivanje iz organizma, pa na taj način manje izaziva zavisnost u odnosu na heroin. Prekomerna primena leka može dovesti do razvoja zavisnosti i ispoljavanja teških toksičnih efekata, uključujući depresiju disanja i smrt, posebno ukoliko se kombinuje sa drugim supstancama ili alkoholom - objašnjava dr Samardžić.

Marjanovićev advokat REDOVNO OBILAZIM KLIJENTA, ZNAO BIH DA JE TO TAČNO

Advokat Zorana Marjanovića Stefan Jokić za Kurir kaže da nije tačno da njegov klijent uzima lek za odvikavanje od heroina.

foto: Vladimir Sporčić

- To su notorne gluposti. Redovno obilazim svog klijenta u pritvoru i znao bih da je to tačno. Sve lekove koje uzima su pod kontrolom doktora zatvorske bolnice, a ako nekih nema ja mu ih nabavljam na recept - rekao je Jokić, jedan iz tima branilaca Zorana Marjanovića.

foto: Kurir

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...