Najnovije vesti

Ovo su poslednje reči koje je JELENA REKLA ZORANU: Bivši policajac čuo kako se svađaju 3 sata PRE UBISTVA! Jana je ostala sama na nasipu, A ONDA SE POJAVIO ČETVRTI ČOVEK!
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

MISTERIJA

Ovo su poslednje reči koje je JELENA REKLA ZORANU: Bivši policajac čuo kako se svađaju 3 sata PRE UBISTVA! Jana je ostala sama na nasipu, A ONDA SE POJAVIO ČETVRTI ČOVEK!

Crna Hronika
10:39h

Optužnica, koja Zorana Marjanovića tereti za ubistvo supruge 2. aprila 2016, obiluje svedočenjima koja Zoranovu verziju događaja, najblaže rečeno, dovode u sumnju. U tom smislu, posebno su značajna svedočenja ljudi koji su Zorana, Jelenu i Janu videli kobnog dana na nasipu i imali priliku da vide deo njihovog kretanja i međusobnog odnosa neposredno pre zločina.

Jedan od tih svedoka je i muškarac koji stanuje u neposrednoj blizini nasipa. Taj muškarac, inače bivši policajac, video je Jelenu i Zorana kobnog dana nekoliko sati pre ubistva, a u vreme kada se ubistvo dogodilo Zoranovog oca Vladimira i dete na nasipu.

Poređenja radi, dete na nasipu sa muškarcem koji izgleda kao Vladimir u vreme ubistva, videla je navodno i jedna žena. Muškarac čijim je svedočenjem dopunjena optužnica, rekao je da je u danu kada se ubistvo desilo oko 13 sati zatekao Jelenu i Zorana sa njihovom ćerkom.

foto: Stefan Jokić, Privatna Arhiva

- Jelena je meni bila okrenuta leđima i naslonjena na balvan, a meni licem je bio okrenut Zoran i bio je udaljen od Jelene metar, metar i po. On se pomerao, skakao je za devojčicinom loptom, po mojoj proceni bio je nemiran u kretanjima, kao neka nervoza - priča on.

Detaljno je opisao šta se dešavalo, piše Blic.

- Zoran je bio obučen u crnu kožnu jaknu, bio je neobrijan i imao je dužu kosu, a sutradan kada sam ga video nisam ga prepoznao, bio je uredno obrijan i podšišan - ispričao je svedok.

foto: Dragana Udovičić

U jednom trenutku je, kako kaže, čuo da su dvoje supružnika imali raspravu.

- Jelena i Zoran su razgovarali, ja sam shvatio da je to u tonu prepirke i da je Jelena imala u jednom trenutku malo povišen ton, tako da sam uspeo da shvatim da mu je ona rekla: "Ti to ne razumeš" - kaže svedok.

Zoran, Jelena i Jana su se na ovoj lokaciji zadržali oko sat vremena, a potom su krenuli na nasip. Zapravo, prema rečima svedoka, devojčica nije u prvi mah krenula za roditeljima, već se Zoran po nju vratio nakon 15 minuta, i odveo je do svog automobila koji je bio parkiran u blizini. Nakon toga, prema njegovim rečima, Zoran se automobilom "dosta brzo" udaljio u nepoznatom pravcu. Jelena nije bila sa njima. prenosi Blic.

foto: Natalija Atanacković

Oko 17 sati istog dana, na istom mestu, video je Zoranovog oca sa devojčicom.

- U meni se, kao bivšem policajcu, pojavio neki bes, ličilo mi je na neku podvalu, ja sam bivši policajac i imam taj profesionalni defekt. Sutradan sam video inspektora i tada sam saznao da se desilo ubistvo - kaže svedok.

Ovaj iskaz, prema rečima samog svedoka, "nema težinu jer nisam svedok ubistva". Logično je da svedok tako rezonuje, jer nije mogao znati u kojoj meri njegov iskaz pobija gotovo sve što je o kobnom danu rekao okrivljeni Marjanović!

Dva muškarca i vozila na nasipu

Kretanje Vladimira i Zorana na nasipu u vreme kada je Jelena ubijena (između 16.47 i 17.20 sati) videla je i jedna žena čijim je svedočenjem takođe dopunjena nova optužnica.

Ona je navela ključne detalje: videla je dva automobila, sivi i smeđi, i dete koje kreće ka automobilu i dva muškarca koja se kreću ka mestu gde je Jelena ubijena.

foto: Marina Lopičić

- U vreme kada je taj čovek krenuo nasipom na udaljenosti od oko kilometar, nalazila su se dva vozila. Ja sam videla ovog čoveka sa detetom da je stigao do tih vozila, videla sam da je neko iz jednog od ta dva vozila izašao i stajao sa čovekom koji je išao sa detetom, stajao je kratko. Posle možda 10 minuta neko se udaljio ka rampi gde se nalazi deponija, ali ja ne mogu da kažem da li je to bio onaj čovek koji je krenuo sa detetom ili neko drugi koji je eventualno izašao iz jednog od ta dva automobila i produžio sa detetom - ispričala je ova žena.

Suđenje nakon prihvatanja optužnice

Zoran Marjanović uhapšen je u septembru prošle godine zbog sumnje da je ubio suprugu, a nakon 10 meseci Apelacioni sud mu je ukinuo pritvor u četvrtak.

Ipak, istraga protiv muža ubijene pevačice nije prekinuta. Upravo suprotno: nova, dopunjena optužnica trebalo bi uskoro da bude prihvaćena od strane Više suda, nakon čega se može očekivati i početak suđenja za ubistvo pevačice "Granda". Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nedavno je rekao da "policija protiv Marjanovića ima dovoljno dokaza".

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...