Najnovije vesti

POSLE SNIMAKA KOJI SU ZGROZILI SRBIJU: Mladiću iz Kikinde prete tri godine robije zbog SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA ŽIVOTINJA! (VIDEO)
Foto: Saša Urošev

Policija podnela prijave

POSLE SNIMAKA KOJI SU ZGROZILI SRBIJU: Mladiću iz Kikinde prete tri godine robije zbog SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA ŽIVOTINJA! (VIDEO)

Crna Hronika
21:25h

Petkov, mladić iz Kikinde, uznemirio je javnost slikama obešene mačke, a potom i snimcima seksualnog zlostavljanja pasa

Protiv Steve Petkova iz Kikinde policija je podnela dve prijave zbog tri krivična dela koja se odnose na zlostavljanje životinja.

Mladi veterinarski tehničar se tereti da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja. Kako je Kuriru potvrđeno u Policijskoj upravi Kikinda, protiv osumnjičenog mladića krivične prijave su podnete nadležnom Osnovnom javnom tužilaštvu. Shodno Krivičnom zakonu Republike Srbije, kazne za počinioce kreću se od novčane do zatvorske kazne u trajanju od jedne do tri godine zatvora.

Steva Petkov trea psa da masturbira
Steva Petkov trea psa da masturbirafoto: Printscreen

Duža zatvorska kazna izriče se ako je ubijanje, mučenje i zlostavljanje učinjeno prema većem broju životinja ili prema nekoj zaštićenoj vrsti. U žižu javnosti Petkov je dospeo nakon što je objavio sliku obešene mačke na Instagramu. Potom su članovi Fondacije pokreta "Levijatan" objavili još dva skandalozna video-snimka. Na prvom, kako su istakli, Petkov simulira seks sa štenetom buldoga, a na drugom maltretira psa da masturbira.

Đorđe Popović
Đorđe Popovićfoto: Saša Urošev

- Iz aviona se vidi da se radi o patologiji, o nekom oboljenju koje van tih situacija ne mora da bude vidljivo i po pravilu i nije vidljivo. Kad takva osoba naiđe na nekog ko je nemoćan i ne može da se brani, počinje da ispoljava potrebu za moći. Da se razumemo, to nije patološka potreba, normalan je sastojak svakog ljudskog bića. Međutim, ukoliko se radi o izvitoperenoj osobi, onda će isti slučaj biti i sa ispoljavanjem moći - kaže Đorđe Popović, klinički psiholog Opšte bolnice u Kikindi.

Pavle Bihali
Pavle Bihalifoto: Kurir

Pavle Bihali, izvršni direktor Fondacije pokreta "Levijatan", kaže za Kurir da će njihova fondacija svakako podneti prijavu protiv Steve Petkova. - MUP je to uradio po službenoj dužnosti. Zahvaljujem im se na brzoj reakciji, ali, nažalost, ovo nije usamljen slučaj. Apelujem na pripadnike policije da malo više prate naše objave. Bilo bi dobro da isto postupe i u slučaju momka iz Mirijeva koji je krvnički tukao svoje štene.

Ranije nasilje Mački smrskali lobanju i odrali kožu

Pre pet godina Kikindu i Srbiju je potresao šokantan slučaj zlostavljanja mačke, kojoj je smrskana lobanja, odrana koža i odsečene su joj šape, o čemu je Kurir pisao: - Nasilno ponašanje praktikuju osobe koje su bile izložene nasilnom ponašanju. Tamo gde je nasilje osnovna alatka u komuniciranju, to je ambijent za rađanje nasilnika - ukazuje Popović.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track