U SUDNICI JE BILA SIVA, PLAŠIM SE ZA NJU! Majka Sare Vidak u šoku nakon suđenja, nema nikakve informacije o ćerki KOJA NEDUŽNA ROBIJA U SPUŽU!
Foto: Privatna arhiva

dokle ide iživljavanje crnogorskih organa?!

U SUDNICI JE BILA SIVA, PLAŠIM SE ZA NJU! Majka Sare Vidak u šoku nakon suđenja, nema nikakve informacije o ćerki KOJA NEDUŽNA ROBIJA U SPUŽU!

Crna Hronika -

- Katastrofalno se osećam. Brinem se za Saru, jer nemam nikakvu informaciju o njoj otkad su je vratili u Spuž. U sudnici je bila sva siva u licu, sa tamnim podočnjacima. Da ceo ovaj slučaj nije tragičan, bio bi u najmanju ruku smešan.

Ovako je, nakon suđenja koje se ekspresno odigralo u Crnoj Gori u petak, ispričala Olivera Kovačević Vidak, majka dvadesetjednogodišnje Sare Vidak optužene za napad na sudiju za prekršaje Jelenu Stanišić.

Zabrinuta majka kaže da nema nikakvu informaciju o ćerki otkad su je, nakon pretresa, u policijskoj pratnji i sa lisicama na rukama vratili nazad u ozloglašeni zatvor.

- Do ponedeljka nećemo znati ništa, a tada bi advokat trebalo da je poseti. S obzirom da je dala iskaz pred sudom možda će i meni dozvoliti da je vidim. Neopisivo je kako se osećam, nikome ovako nešto ne bih poželela - rekla je zabrinuta majka.

Ona je dodala da je suđenje, koje se odigralo u petak pred sudom u Kotoru, u najmanju ruku delovalo smešno. Naime, na ovom suđenju koje se dogodilo svega dve nedelje od incidenta zbog kog je uhapšena, Sara, studentkinja iz Beograda rekla je pred sudom da nije napala sudiju, već da je ona napala nju. Stanišić je, međutim, tvrdila drugačije, a u njenu korist svedočili su i neki od zaposlenih u Prekršajnom sudu u Kotoru. Sigurnosnih kamera u ovom sudu nema, te nema ni snimaka koji bi razjasnili ovaj slučaj.

- Oprečne izjave i domunđavanje svedoka, navođenje od strane tužioca šta treba da kažu. Opšta smejurija. Čak većina medija nije izvestila objektivno sa suđenja. Saru je sve to slomilo. Na samom suđenju se dobro držala - ispričala je zabrinuta majka za "Kurir".

Advokat mlade studentkinje rekao je da se nada da će Sari nakon narednog ročišta u sredu pritvor biti ukinut.

Sara je na suđenju u petak tvrdila da je tužiteljka bila nekorektna i neprijatna da je saslušanje "bilo iživljavanje" i da je bila "nemoćna da bilo šta kaže". Studentkinja iz Beograda je kazala da iz tih razloga nije ni potpisala zapisnik.

Mlada Beograđanka optužena je da je 14. avgusta oko podneva u prostorijama Suda za prekršaje u Kotoru napala sudiju Stanišić, te da je sutkinja zadobila laku telesnu povredu.

MONTIRAN PROCES

Saru Vidak u Crnoj Gori čeka montiran proces jer su ministar pravde Crne Gore Zoran Pažin i Sudski savet i predsednica Vrhovnog suda Crne Gore javno kršili pretpostavku nevinosti i vršili pritisak na sud da je pritvore i osude.

- Svesni su kakvu su grešku napravili ministar pravde i ostale državne institucije. Na pravdi boga su nevinu devojku poslali u zatvor, pa je logično očekivati da Sari predstoji montiran sudski proces, u kome ona mora da bude osuđena! Sara će biti osuđena samo da bi se institucije pokrile i skinule odgovornost - tvrdi naš izvor iz Crne Gore.

Izjava crnogorskog ministra pravde, kojom je direktno prekršio pretpostavku nevinosti osumnjičene Sare Vidak, može se posmatrati i kao očigledan pritisak na sud i tužilaštvo. Svaki govor kojim se krši pretpostavka nevinosti, koja je zagarantovana Ustavom krše se i ljudska prava svakog okrivljenog, u ovom slučaju osumnjičene Beograđanke.

ČETIRI PITANJA ZA MINISTRA PRAVDE CRNE GORE ZORANA PAŽINA

foto: EPA

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track