Najnovije vesti

UBIJENI TRGOVAC DIJAMANTIMA BIO SARADNIK DARKA ŠARIĆA: Napravio je kobnu grešku i izabrao POGREŠNU STRANU! Tada je "sat počeo da otkucava"
Foto: Facebook

lokalni mediji o ubijenom đorđu mihaljeviću

UBIJENI TRGOVAC DIJAMANTIMA BIO SARADNIK DARKA ŠARIĆA: Napravio je kobnu grešku i izabrao POGREŠNU STRANU! Tada je "sat počeo da otkucava"

Crna Hronika

Srpski trgovac dijamantima, ubijeni Đorđe Mihaljević, osim sa našim ljudima u Južnoj Africi, bio je u bliskim i poslovnim vezama sa najbližim saradnicima narko-bosa Darka Šarić!

Mihaljević je, podsetimo, izrešetan u ponedeljak oko 18 sati u klasičnoj sačekuši u Bedfordvjuu, predgrađu Johanezburga, kada je na semaforu zaustavio svoj automobil "porše panamera". Po istom scenariju po kom je ubijen i ubica Željka Ražnatovića Arkana Milan Đuričić Miki, napadači su na Mihaljevića zapucali u trenutku dok je stajao na crvenom svetlu.

Kako naš izvor otkriva, na poznatog trgovca dijamantima pucala su dvojica napadača koji su njegovom "poršeu" prišli na motorima.

 Milan Đuričić
Milan Đuričić foto: PrintScreen

- Mihaljević je bio na ručku u jednom restoranu i krenuo je ka svojoj kući. Napadači na motoru najverovatnije su ga pratili od trenutka kada je krenuo, jer su iskoristili trenutak kada se zaustavio na semaforu. Tada su motorom prišli "poršeu" i suvozač na motoru je zapucao kroz prozor Mihaljevićevog automobila. On je, verovatno već smrtno ranjen, dao gas i pokušao da pobegne, ali je uspeo da pređe samo stotinak metara. Zaustavio je automobil i uspeo da izađe iz njega, ali je istog trenutka pao i umro - izjavio je policijski zvaničnik JAR za južnoafričke medije.

Đorđe Mihaljević
Đorđe Mihaljević foto: Facebook

Očevidac likvidacije bio je radnik benzinske pumpe, koji je odmah pritrčao trgovcu dijamantima, ali mu nije bilo spasa. Kako prenose južnoafrički mediji, Mihaljević je bio u dobrim odnosima s Dobrosavom Gavrićem i Milanom Đuričićem Mikijem, koji je na isti način ubijen u aprilu u Johanezburgu.

Južnoafrički mediji prenose da je Mihaljević bio ucenjena glava i da je bilo samo pitanje vremena kada će ga "sustići ova sudbina". On je poslednja žrtva u ratu istočnoevropske bande koja je južnoafričku pokrajinu Hauteng pretvorila u pravo bojno polje podzemlja.

Kobna greška

Lokalni mediji prenose da je Mihaljevićev "sat počeo da otkucava" kada je izabrao "pogrešnu stranu", odnosno kada se suprostavio češkom mafijašu Radovanu Krejčiru.

Mihaljević je bio vlasnik niza firmi koje su uspešno poslovale, uključujući "Sandton gold", "Dajmond eksčejndž" i "Salon prajv". Na njega se ugledao i Krejčir, koji je otvorio "Moneipoint" u srcu Mihaljevićevog "trema", predgrađa Bedforvju.

- Preduzeća obojice poslovala su po vrlo sličnim osnovama i ostvarile dobar profit iz prihoda od kriminala. Firme su im služile kao ograda jer uglavnom su kupovali ukradeni nakit, često uzet u kućnim pljačkama i slično. Ponekad su žrtve bile ubijane - rekao je za južnoafričke medije forenzičarski istražitelj Pol O'Saliven.

I Mihaljević i Krejčir nakit su kupovali za manje od 20 odsto njihove prave vrednosti, razdvajali delove, zlato topili i prodavali ga, a kamenje vraćali nazad u lanac trgovine nakitom.

Osim što je Mihaljević bio vlasnik kompanije za trgovinu zlatom i dijamantima u Južnoafričkoj Republici i na taj način bio povezan sa Šarićevim saradnikom Krejčirom, on je zajedno sa Smiljanom Samardžićem iz Kotora, poslovnim partnerom ubijenog Dragana Dudića Frica, otvorio nedavno zajedničku firmu u Herceg Novom, piše crnogorski portal "Borba".

Otac mu umro nakon otmice

Đorđe Mihaljević je dospeo u žižu javnosti pre par godina, kada mu je otac Petar - Mišo Mihaljević otet u Johanezburgu, gde je kasnije preminuo od posledica mučenja. Navodno je bio otet zbog poslova njegovog sina Đorđa. Mihaljević je to negirao i tvrdio je da je njegov otac preminuo od posledica moždanog udara.

Forenzičar Čed Tomas je, međutim, negirao njegove tvrdnje i saopštio da je Mišo Mihaljević kidnapovan dok se vraćao kući, a tokom mučenja čekićem su mu polomljeni karlica i noga.

(Kurir.rs / Blic, Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...