OVO JE TEK POČETAK!? Tek slede BRUTALNI OBRAČUNI po beogradskim klubovima! OVO JE PRAVI RAZLOG haosa u Beton hali
Foto: Ana Paunković, Printscreen

istraga

OVO JE TEK POČETAK!? Tek slede BRUTALNI OBRAČUNI po beogradskim klubovima! OVO JE PRAVI RAZLOG haosa u Beton hali

Crna Hronika -

Jedna od navijačkih grupa, revoltirana što nije uspela da dobije posao u novootvorenom klubu, izvršila je brutalan i nazapamćen napad, u kom, na sreću, nisu stradali brojni gosti

Policija traga za grupom od dvadesetak muškaraca koji su u noći između subote i nedelje, naoružani bejzbol palicama, napali obezbeđenje i demolirali noćni klub "Komitet", u kome je u tom trenutku bilo više od 150 ljudi.

Sumnja se da iza ovog vandalskog napada, u kome su teže povređena dvojica zaposlenih u klubu, stoji grupa huligana, verovatno pripadnika navijačke grupe, dok se o motivima i dalje samo nagađa.

foto: Ana Paunković

Nekoliko verzija

Prema jednoj verziji, napadači su demolirali novootvoreni klub koji se nalazi u Beton hali u beogradskoj Karađorđevoj ulici po nalogu reketaša, koji su na ovaj način želeli da se osvete vlasnicima jer su odbili da im plaćaju takozvanu zaštitu. Takođe, spominjao se i navodni zelenaški dug koji nije na vreme isplaćen.

Prema drugoj verziji, koju sagovornici Kurira ocenjuju kao verovatniju, motiv treba tražiti u međusobnim obračunima navijača Partizana i njihovih vođa, a koji navodno trenutno imaju primat u obezbeđivanju noćnih klubova.

- Godinama unazad početak zimske sezone u noćnim klubovima neizostavno obeleže i incidenti sa pripadnicima obezbeđenja, koji su u većini slučajeva pripadnici navijačkih grupa. Trenutni primat u tim poslovima drže navijači Partizana, među kojima, zbog neravnopravnog položaja, već duže vreme vladaju ozbiljne podele. Međusobni sukobi počeli su da se sa tribina premeštaju i na ulice, a poslednji primer je upravo obračun u "Komitetu". Nažalost, tek će biti ovakvih obračuna - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

foto: Ana Paunković

On kaže da je zaoštravanje odnosa kulminiralo u trenutku kada su pojedini viđeniji navijači počeli naglo da gube uticaj kako na tribinama tako i u raspodeli poslova obezbeđenja noćnih klubova, koji je za njih jedan od najunosnijih i najisplativijih poslova.

- Grupa je verovatno bila revoltirana što nije uspela da dobije posao obezbeđivanja novootvorenog kluba, koji se pritom nalazi na atraktivnoj i popularnoj lokaciji u centru Beograda. Zato su odlučili da se obračunaju sa svojim "kolegama" iz suparničkog tabora kojima je pošlo za rukom ne samo da obezbeđuju ovaj klub nego i mnoge druge - kaže naš sagovornik.

Unosan biznis

Kriminolog Zlatko Nikolić kazao je za Kurir da su sukobi huliganskih grupa oko poslova obezbeđenja odavno postali svakodnevica, kao i da je njihova unosnost glavni razlog za to.

- Iza tih takozvanih poslova obezbeđivanja kriju se svi drugi ilegalni poslovi koji se odvijaju na takvim mestima. Upravo ti poslovi, koji se najpre odnose na dilovanje narkotika, uzrok su njihovih međusobnih sukoba i obračuna - smatra Nikolić.

Reagovanje

Klub nije demoliran, gosti nisu bili žrtve nasilja

Menadžment kluba "Komitet" uputio je juče medijima saopštenje u kome navodi da su se u izveštajima u incidentu pojavile mnoge dezinformacije. - Izvinjavamo se gostima koji su bili primorani da gledaju neprijatnu scenu i da na neki način budu prisutni kao očevici, a ne kao žrtve nasilja, kako su to preneli neki mediji. Klub nije razoren, nije demoliran, posle manjih intervencija sve je dovedeno u prvobitno stanje - navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Danijela Jovanović/Foto:Ana Paunković/Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track