Najnovije vesti

UNEO MI SE U LICE I REKAO "IMAŠ NEKI PROBLEM SA MNOM"! Ispovest albanskih mladića, pretučenih u Novom Sadu! Udario me je glavom, drugar je ležao u LOKVI KRVI...
Foto: Prinstcreen Youtube

užas

UNEO MI SE U LICE I REKAO "IMAŠ NEKI PROBLEM SA MNOM"! Ispovest albanskih mladića, pretučenih u Novom Sadu! Udario me je glavom, drugar je ležao u LOKVI KRVI...

Crna Hronika

Sa drugom sam pozvao taksi, a mladići, koji nisu bili u našoj blizini, čuli su da ne govorimo srpski, pa su nas napali, kaže G. B. (19) iz Prizrena, koji je sa Ć. M. (19) brutalno prebijen nasred ulice

Albanci G. B. (19) i Ć. M. (19) iz Prizrena brutalno su pretučeni u noći između subote i nedelje u Futoškoj ulici u Novom Sadu, a jedan od njih je u teškom stanju.

G. B. i Ć. M. napadnuti su oko tri sata posle ponoći, dok su čekali taksi, a na njih su nasrnula četvorica mladića, i to samo zato što su međusobno pričali na albanskom jeziku.

Bez ikakvog povoda

G. B., koji je sa drugom Ć. M. (19) pretučen u Futoškoj ulici, priča za Kurir kako su napadnuti.

- Kada smo pretrčavali ulicu kod Futoške pijace i krenuli ka taksiju koji je bilo ispred pekare, tu sam Ć. M. rekao na albanskom, otprilike: "Požuri da ne ode taksi!" Tada su nam prišli momci i napali nas - priča za Kurir G. B.

Kako dalje kaže, jedan od mladića njemu se uneo u lice i rekao: "Imaš li neki problem sa mnom?"

- Rekao sam da ga ne znam, a on je udario glavom u moju glavu. Nekako sam stavio ruke da se odbranim, a u jednom trenutku sam video druga kako leži u lokvi krvi. Nije mi bilo dobro. Udarali su nas i rukama i nogama. Kada su otišli, jedva sam skupio snage da dođem do druga, ali on je bio u nesvesti. Ali već tada se stvorila Hitna pomoć, jer je neko zvao kada je video kako nas tuku - priseća se G. B.

Ć. M. je iz Prizrena pristigao je pre nekoliko dana u Novi Sad kako bi počeo da radi u jednoj pekari.

- Pošto on ne zna srpski, jer ja sam već nekoliko godina u Novom Sadu i govorim srpski, te večeri sam izašao s njim da mu malo pokažem grad i bili smo u provodu. Posle toga, baš zbog toga što ne zna jezik, krenuo sam da ga ispratim do taksija - priča G. B., dodajući da mu se čini da su napadači bili mlađi od njega i da je čuo posle da je pre njihovog dolaska bilo neke tuče. Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca iz Novog Sada, oštro osuđuje ovaj napad i ističe da mladići nisu dali nikakav povod za brutalne batine. - Huligani su ih udaraju glavom u glavu, a od siline udaraca obojica su se onesvestila. Tada je neko od prolaznika pozvao Hitnu pomoć - kaže Beriša za Kurir.

Stabilno stanje

Kako saznajemo u Kliničkom centru Vojvodine, mladić albanske nacionalnosti koji je u tuči zadobio teže povrede nalazi se van životne opasnosti, dok je drugi mladić sa lakšim povredama pušten na kućno lečenje.

- U Klinički centar su primljena oba momka, jedan je lakše povređen i istog dana je otpušten kući. Drugi momak, koji ima 19 godina, zadobio je teške povrede. Imao je povredu glave. Operisan je i stanje mu je stabilno - rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.

On je dodao i da je pacijent iz jedinice intenzivne terapije premešten u jedinicu poluintenzivne nege i očekuje se da za dan-dva bude premešten na Kliniku za neurohirurgiju.

Iz novosadske policije saopštili su da rade na rasvetljavanju ovog slučaja i pronalaženju počinioca.

Predsednik Srbije osudio napad

Vučić: Nismo mi divljaci, ovo je uređena zemlja

Brutalan na napad na dvojicu Albanaca juče je najoštrije osudio i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije. - Tražim od MUP da pronađe napadače, mi nismo divljaci, ovo je uređena zemlja i niko ne sme da napada nekoga samo zato što je Albanac - rekao je predsednik i dodao da mu je žao što zbog službene posete Kazahstanu neće moći lično da obiđe pretučene mladiće. - Napadači na Albance moraju biti otkriveni. To ne sme da se dešava i tužan sam što odlazim u Kazahstan, inače bih otišao da ih posetim. Svako u Srbiji mora da se oseća slobodno. Kako da tražim od Stoltenberga da zaštiti Srbe na KiM ako mi nismo u stanju da sačuvamo nekoga u našoj zemlji - rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Slađana Stojanović/Foto:Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...