MIŠA VACIĆ BRANI PRETUČENE ALBANCE: Napali su veće Srbende od mnogih Srba!
Foto: Privatna Arhiva

NAJOŠTRIJA OSUDA NAPADA U NOVOM SADU

MIŠA VACIĆ BRANI PRETUČENE ALBANCE: Napali su veće Srbende od mnogih Srba!

Politika -

Srpska desnica, sa Mišom Vacićem na čelu, najoštrije je osudila napad na albanske mladiće u Novom Sadu.

- Zgroženi smo činjenicom da su dva mladića od po devetnaest godina teško pretučena u noći između petka i subote, a kako smo saznali jedan od njih je u teškom stanju i lekari mu se bore za život. Iako još uvek ne raspolažemo sa konkretnim informacijama kako je došlo do sukoba, ono što znamo jeste da je ovaj sukob nažalost imao etnički karakter. Mi, Srpska desnica najoštrije osuđujemo napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti koji su inače građani Republike Srbije - navodi se u saopštenju.

U izjavi za Kurir Vacić objašnja da su napadnuti mladići članovi Matice Albanaca Srbije, udruženju Albanaca koji su lojni državi Srbiji, a čiji je predsednik Demo Beriša koji je bio vojni policajac i koji se sa srpskom vojskom povukao sa Kosova.

- Nije reč ni o kakvim teroristima niti ozloglašenim Šiptarima, već o lojalnim građanima koji vole Srbiju i radiju se svim njenim uspesima. Suludo je da ih bilo ko napada zbog jezika kojim govore. Ne samo njih, nego bilo koga, dok postoje mnogi Srbi sa srpskim imenom koji štetno deluju protiv Srbije. Demo Beriša je kao Albanac bio podrška na svim skupovima Srpske desnice. Ti Albanci koji su učestvovali u odbrani naše zemlje su mnogo veći Srbi od svih dezertera koji su pobegli kada je zemlja bila napadnuta - poručio je Vacić.

On je apelovao na građane da shvate da u Srbiji žive i mnogi pripadnici nacionalnih manjina koji su lojalni Srbiji u kojoj su rođeni i u kojoj žive. - Nije neprijatelj onaj koji izgledom, jezikom, bojom, poreklom, verom... možda nije sličan nama, već onaj koji svojim delima radi protivno interesu države a to svakako nisu bila ova dva mladića - istakao je Vacić uz upozorenje da ovakvi gestovi ne da nisu "patriotski", već mogu biti i povod za eskalaciju mnogo ozbiljnijih sukoba na Kosivu i Metohiji.

Srpska desnica zato od nadležnih organa traži hitnu reakciju i privođenje nasilnika koji nisu ugrozili živote samo dva albanska mladića već čitavog naroda koji živi u Južnoj srpskoj pokrajini.

Podsetimo, devetnaestogodišnji mladć G. B. i C. M. albanske nacionalnosti zverski su pretučeni u noći između subote i nedelje u Futoškoj ulici u Novom Sadu. Obijica su zadobili teške telesne povrede, a jednom od njih je ugrožen život.

(Kurir/S. Đ.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track