ODNEO JE KESU SA OŠIŠANOM KOSOM IZ KONTEJNERA! A ONDA JE STIGLA MISTERIOZNA PORUKA NA VAJBERU! Frizerka otkrila kako je malčanski silovatelj koji šiša svoje žrtve proganjao žene
Foto: Facebook

jezivo

ODNEO JE KESU SA OŠIŠANOM KOSOM IZ KONTEJNERA! A ONDA JE STIGLA MISTERIOZNA PORUKA NA VAJBERU! Frizerka otkrila kako je malčanski silovatelj koji šiša svoje žrtve proganjao žene

Crna Hronika -

Osuđivani silovatelj dece Ninoslav Jovanović (45) iz Malče, zvani Malčanski Berberin zbog manije da šiša devojčice pre silovanja, uhapšen je u petak uveče zbog sumnje da je na Fejsbuku proganjao ženske osobe.

Jovanović je, kako se sumnja, sa svog profila na društvenoj mreži Fejsbuk, a preko aplikacije mesindžer, u dužem vremenskom periodu slao poruke većem broju žena u kojima ih je proganjao, tražeći od njih da mu dostave svoju isečenu kosu ili da ih šiša u zamenu za novčanu nadoknadu, saopšteno je iz MUP.

Hapšenje koje je sproveo SBPOK i odeljenje za visokotehnološki kriminal obavljeno je u petak oko 19 sati, a nakon što su mu stavili lisice, policajci su Jovanoviću oduzeli i mobilni telefon sa kog je, veruje se, uznemiravao žene.

Istraga protiv surovog manijaka, koji je do sada u zatvoru proveo 21 i po godinu zbog silovanja i prevara, usledilo je nakon upozorenja u medijima da Jovanović na društvenim mrežama ostavlja jezive komentare kako sve žene treba ošišati, da ima oko 3.200 prijatelja na Fejsbuku i da je po oceni stručnjaka samo pitanje trenutka kada će ponoviti delo.

Nisu samo opsesivne poruke na Fejsbuku bile alarm policiji. Kako se saznaje, o neobičnom ponašanju Jovanovića policiju je obavestila i radnica jednog frizerskog salona u Nišu.

foto: Printscreen Facebook

- Frizerka je primetila čoveka koji se danima motao oko kontejnera u koje baca ošišanu kosu iz salona, a jednom prilikom je uzeo kesu sa kosom koju je bacila i odneo je. Početkom oktobra on je došao kod nje u zelenoj uniformi JKP „Medijana“ kako bi fotografisao mesto sa kojeg je u međuvremenu nestala kanta za đubre. Obećao je da će srediti da dobije novu kantu i uskoro ju je doneo. Popili su kafu kako bi mu se zahvalila kada je on počeo priču kako njegova ćerka ima problema sa opadanjem kose. Frizerka ga je posavetovala da stavi neki preparat, ali je on rekao da ćerka mora da se ošiša, te da će joj se javiti njegova supruga. Posle nekog vremena frizerka je primila poruku preko „vajbera” sa nepoznatog broja od navodno njegove žene koja je poslala i sliku nekog deteta za koje je navela da je njihova ćerka da mora da se ošiša na kratko. Frizerka je rekla da dete ima lepu kosu i da najbolje da dođe u salon. To se tako završilo, a kada je u petak radnica poslala frizerki sliku Jovanovića objavljenu u novinama, i priču da se radi o serijskom silovatelju, ona se uplašila i odmah otišla u policiju da prijavi slučaj - kaže izvor.

Jovanović je te večeri nešto ranije već bio uhapšen u akciji SBPOK zbog proganjanja, ali je veliko pitanje kako bi se ova priča završila i koje su bile konačne namere Jovanovića.

Malčanski Berberin još 2006. godine osuđen je na 15 godina zatvora jer je jednu dvanaestogodišnjakinju silovao, a drugu pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu makazama. Iz zatvora je izašao početkom januara ove godine.

Od tada traje zabrinutost i agonija roditelja u Malči. Ta zlodela, inače, počinio je dok se nalazio na uslovnoj slobodi, nakon devet i po godina provedenih u zatvoru zbog prevara i - takođe silovanja. Činjenica da je od januara na slobodi zabrinula je 30 roditelja koji su se obratili Igoru Juriću, osnivaču Fondacije “Tijana Jurić”, ukazujući na to da Jovanović ima Fejsbuk profil sa 3.200 prijatelja i da tako može da nađe novu žrtvu.

Meštani Malče: Konačno da odahnemo

U Malči su s olakšanjem primili vest o hapšenju Jovanovića.

- Konačno malo možemo da odahnemo. Žene i devojke su bile u strahu od kako se u januaru našao na slobodi, a posebno u večernjim časovima, dok roditelji devojčice nigde nisu puštali da idu same - kaže jedna meštanka Malče. Zanimljivo je da je Jovanović u selu po izlasku sa robije pokušavao da ostavi utisak da se promenio, iako su njegove aktivnosti na društvenim mrežama i po Nišu ukazivale na to da je ostao isti.

- Oženio se pre dva meseca, doveo je neku ženu u kuću. On živi odvojeno od roditelja. Pričao je po selu da se promenio i da mu je dosta svega jer je robiju teško podneo. Prijavio se na biro za nezaposlene, pa je dobio četvoromesečni angažman u JKP “Medijana” preko javnih radova i trebalo je da radi do sredine oktobra. Nije mi nikad prijatno kada ga vidim, ima nešto čudno u tom njegovom pogledu - priča druga žena iz Malče.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track