EVO KAKO JE INSPEKTOR JOVIĆ POSTAO SUMNJIV: Odalo ga iznenadno bogatstvo! Postao je suvlasnik pekare, vlasnik menjačnice u centru Beograda...
Foto: Dado Đilas

hapšenje koje je prodrmalo policiju

EVO KAKO JE INSPEKTOR JOVIĆ POSTAO SUMNJIV: Odalo ga iznenadno bogatstvo! Postao je suvlasnik pekare, vlasnik menjačnice u centru Beograda...

Crna Hronika -

Tužilaštvo je pokrenulo finansijsku istragu protiv Dejana Jovića (46), zamenika načelnika Odeljenja za krvne i seksualne delikte beogradske policije, osumnjičenog za trgovinu uticajem, jer je poslednjih godina postao suvlasnik pekare na Zelenom vencu, kao i menjačnice u Knez Mihailovoj ulici.

Prilikom pretresa njegove kuće u jednoj sobi nađena je kolekcija satova, pa je i to predmet istrage. Pored ispitivanja njegovog finansijskog stanja, istražuje se da li je Jović možda prosleđivao i podatke i informacije rođacima Luke Bojovića, koji u Španiji izdržava kaznu zbog organizovanog kriminala, ali i uhapšenima u restoranu "Durmitor" u junu 2017. godine, koji se povezuju sa škaljarskim klanom iz Kotora.

Zamenika načelnika Trećeg odeljenja pripadnici Sektora unutrašnje kontrole trenutno sumnjiče da je u 16 situacija neovlašćeno pristupao podacima građana u sistemu MUP-a i saopštavao ih trećim osobama.

Prema saznanjima "Blica", u krivičnoj prijavi koja je podneta protiv njega navode se konkretni slučajevi, kao što je da ga je jedna tetka zamolila da joj proveri adresu druge tetke jer njih dve ne razgovaraju.

Takođe, navedeno je da ga je tašta zvala da proveri podatke za stanarku kojoj je izdala stan jer nije plaćala kiriju. Prema navodima krivične prijave, prijatelj ga je pozvao da mu proveri kandidate koji su konkurisali da budu vozači u njegovoj firmi.

"Mogu da kažem da svaki dan proveravam lica kroz sistem MUP-a i da ne mogu da se setim svih pojedinačnih slučajeva, ali nikada nisam imao nikakvu korist od toga", izjavio je Jović na saslušanju.

Pored neovlašćenog pristupa podacima, SUK Jovića tereti da je od kolege Bojana M. iz PS Zvezdara zahtevao da ne preduzima mere protiv Siniše S., osumnjičenog da je pretukao suprugu. Kako je oštećena izjavila, ona je muža nasilnika samo od početka godine prijavljivala četiri puta jer joj je pretio ubistvom i nazivao je pogrdnim imenima. Međutim, te prijave nisu stizale do tužilaštva.

"Kolegu iz PS Zvezdara ne poznajem. Kada sam ga pozvao, predstavio sam se i rekao mu da postupa po zakonu i zamolio ga da sasluša Sinišinu priču. Siniša je otišao kod njega, ali ne znam ishod tog razgovora", rekao je Jović pred tužiocem.

Njemu je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana, dok je protiv policajca Bojana M., koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja, krivična prijava podneta redovnim putem.

"Svako ko se ogreši o zakon je neko ko može doći pod udar pravde. I tužilaštvo i policija će svoj posao raditi. Meni je važno da u Srbiji ne postoji niko koga štiti niti značka, niti politički, socijalni niti bilo koji drugi status", rekao je ministar policije Nebojša Stefanović, i dodao da to "što je neko ranije svoj posao radio dobro, ne znači da će ga, ako se ogreši o zakon i bude osumnjičen za krivično delo, prethodni rezultati od zakona štititi".

(Kurir.rs/Blic/E.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track