LEKARI IM SE BORE ZA ŽIVOT: Troje putnika iz autobusa smrti i dalje u teškom stanju
Foto: M.S.

ostalih 19 se polako oporavljaju

LEKARI IM SE BORE ZA ŽIVOT: Troje putnika iz autobusa smrti i dalje u teškom stanju

Crna Hronika -

Zdravstveno stanje troje putnika povređenih u saobraćajnoj nesreći na pružnom prelazu kod Donjeg Medjurova i dalje je veoma teško i nepromenjeno u odnosu na prethodna tri dana.

"Devojčica (16), dečak (16) i muškarac (31) su još životno ugroženi i lekari se bore za njihove život", kazali su u niškom Kliničkom centru.

Prema rečima lekara, ostalih 19 povređenih putnika polako se oporavljaju, ali nema izgleda da će neko od njih danas biti otpušten na kućno lečenje.

"Na intenzivnoj nezi trenutno je 11 pacijenata, pošto je dvoje, zahvaljujući poboljšanju zdravstvenog stanja, prebačeno na matična odeljenja", rekli su u Kliničnom centru u Nišu.

Petoro nastradalih u sudaru autobusa i voza kod Donjeg Međurova sahranjeno je u nedelju na lokalnim seoskim grobljima u Novom Selu i Čokotu.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je protiv vozača autobusa (31) krivičnu prijavu za izazivanje opšte opasnosti sa smrtnim ishodom.

Vozač koji se nalazi u veštački izazvanoj komi zbog teške povrede glave, biće saslušan kada se dovoljno oporavi.

Predstavnici "Železnica Srbije" najavili su da će danas početi gradnju rampe na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova i, ukoliko vremenske prilike dozvole, radovi će biti završeni za 15 dana.

Meštani Medjurova juče su na jedan sat blokirali pružni prelaz kod tog sela i najavili nove blokade ukoliko rampa hitno ne bude postavljena.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track