UŽAS! JOŠ JEDAN SUDAR NA PRUŽNOM PRELAZU: Voz udario u automobil kod Vrnjačke Banje; Mihajlovićeva: Vozač auta bio u alkoholisanom stanju
Foto: Dado Đilas

nije poznato kako je došlo do nezgode

UŽAS! JOŠ JEDAN SUDAR NA PRUŽNOM PRELAZU: Voz udario u automobil kod Vrnjačke Banje; Mihajlovićeva: Vozač auta bio u alkoholisanom stanju

Crna Hronika -

A. B. (22) iz Vrnjačke Banje lakše je povređen u sudaru automobila marke „sitroen“ i putničkog voza koji se dogodio u ponedeljak oko šest sati ujutru.

Saobraćajni udes dogodio se na pružnom prelazu u mestu Štulac kod Vrnjačke Banje kada je putnički voz, koji saobraća na relaciji Kraljevo – Jagodina, udario u automobil koji je pokušavao da pređe prugu.

Prema nezvaničnim informacijama, vozač od guste magle nije video voz koji se, srećom, sporo kretao po pruzi.

Kako je medijima izjavio Zvonimir Veselinović, načelnik Odeljenja opšte hirurgije u kraljevačkoj bolnici, dvadesetdvogodišnji mladić, nakon urgentne dijagnostike, zadržan je na daljoj opservaciji i nije životno ugrožen.

Pružni prelaz u selu Štulac kod Vrnjačke Banje nema rampu, ali ima vidljive znake, takozvane vertikalne drumske signalizacije.

Vozač automobila, u koji je jutros udario voz na pružnom prelazu kod Vrnjačke banje, bio je u alkoholisanom stanju, izjavila je ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Mihajlović je, odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu, rekla da je nakon saobraćajne nezgode utvrđeno da je vozač bio u alkoholisanom stanju.

Policija je na mestu udesa obavila uviđaj, a na teren je izašla i železnička komisija, kako bi utvrdila sve okolnosti pod kojima se udes dogodio.

Podsetimo, u petak oko 7.30 sati na pružnom prelazu kod Niša došlo je do nezapamćene tragedije kada su se sudarili voz i autobus "Niš ekspšresa".

U stravičnom udarcu lokomotive, autobus "Niš ekspresa" je bukvalno prepolovljen i poginulo je petoro osoba, među kojima i dvoje tinejdžera, a povređeno je 27 osoba, od čega je dvoje šesnaestogodišnjaka u kritičnom stanju.

(Kurir.rs/J.S. /Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track