Najnovije vesti

"NAJMOĆNIJA ORGANIZACIJA VUČE KONCE, SLUŽBA STOJI U POZADINI UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ": Forenzičar Nenad Šipka totalno izgubio kompas! Evo koga krivi za surovo ubistvo pevačice!
Foto: Nebojša Mandić, PrintScreen

odlepio

"NAJMOĆNIJA ORGANIZACIJA VUČE KONCE, SLUŽBA STOJI U POZADINI UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ": Forenzičar Nenad Šipka totalno izgubio kompas! Evo koga krivi za surovo ubistvo pevačice!

Crna Hronika
09:29h

Nenad Šipka izneo je tvrdnje "da su njegovi saradnici i on, iz relevantnih izvora, obavešteni da najmoćnija organizacija u Srbiji stoji u pozadini svega i vuče konce"

Nenad Šipka, direktor privatnog Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada, koji već skoro dve godine pokušava da dokaže da pevačica "Granda" Jelena Marjanović (33) nije ubijena 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči, izneo je sumanute tvrdnje "da Služba koči istragu Jeleninog ubistva".

Svoje neverovatno uverenje Šipka je podelio s građanima Srbije, obrativši im se otvorenim pismom, koje je postavio na Fejsbuk. On je izrazio nezadovoljstvo zbog toga što ga Više tužilaštvo u Beogradu nije saslušalo kao svedoka u istrazi o brutalnom ubistvu Jelene Marjanović, tvrdeći da se istraga vodi "traljavo".

- Dugo smo se pitali zašto Više javno tužilaštvo ne želi komunikaciju s nama. Onda se klupko počelo odmotavati na način da smo iz različitih relevantnih izvora obavešteni da najmoćnija organizacija u Republici Srbiji stoji u pozadini svega i vuče konce. Služba... - napisao je Šipka.

Nenad Šipka
Nenad Šipkafoto: Nebojša Mandić

On je u razrađivanju svoje sulude teorije otišao i korak dalje, pa je objasnio "da su mu kao kukavičje jaje podmetnuli advokata, koji je namerno doprineo tome da tužilaštvo ukine status oštećene Teodori Krsmanović, sestri od strica ubijene Jelene".

- Odjednom su se u medijima počeli pojavljivati razni likovi koji nisu bili angažovani ni od koga ko je imao pravni interes, izdavali se za nekakve stručnjake i iznosili razne teorije koje se graniče sa zdravim razumom, u cilju skretanja pažnje javnosti sa informacija koje smo mi argumentovano iznosili. Nisu propuštali nijednu priliku da iznesu najveće laži o direktoru CFI Nenadu Šipki. Kako su nam naši relevantni izvori rekli, sve po nalogu Službe... - pojasnio je on i obelodanio "da Služba ima zadatak da diskredituje njegov lik i delo u javnosti".

- Saznao sam iz relevantnih izvora i neke neprijatne informacije. Od toga da je Služba naložila da se moja ličnost što više negativizuje u javnosti po pitanju stručnosti, do napada na moj moralni integritet - da sam nekrofil zaljubljen u Jelenu Krsmanović Marjanović, njen tajni ljubavnik, da primam naređenja od ubice da skrećem istragu, pa sve do insinuacije da sam mogući ubica - tvrdi direktor CFI.

Podsetimo, Nenad Šipka se pre oko dve godine pojavio u javnosti, tvrdeći da ga je angažovala Teodora Krsmanović, sestra od strica ubijene pevačice. On se sve vreme upinje da dokaže da Jelena nije ubijena pre pune tri godine 2. aprila 2016. na nasipu, već da je usmrćena dan ranije, u nekom zatvorenom prostoru, a da je njeno telo naknadno doneto i bačeno na nasip.

Ne zna šta priča Podmetnuće mi drogu

Šipka je u svom otvorenom pismu napisao i "da je do njega došla informacija da je vrlo moguće da će mu biti podmetnuta droga". - Vrlo je moguće da će mi pri jednoj rutinskoj saobraćajnoj kontroli automobila pronaći paketić belog praha. Na svaki način je potrebno uništiti dosadašnji pozitivan stav javnosti prema CFI i Nenadu Šipki. Usput da me malo pošalju iza rešetaka. Ne može se dozvoliti pojedincu i malenoj firmi iz Novog Sada da bude inteligentnija, pametnija i bolja od državne mašinerije - zaključio je on.

Reagovao na tekst Ja sam sudski veštak ekonomske struke

Nenad Šipka nedavno je Kuriru uputio reagovanje na tekst čiji je nadnaslov bio "Misterija - šta samozvani forenzičar zna o zločinu u Borči", kao i na rečenicu: "Šta je Šipki bio motiv da se predstavi kao forenzičar, iako to nije". - Ja sam direktor i vlasnik CFI Novi Sad, koji je upisan u Agenciju za privredne registre RS za delatnost - pravni poslovi. U okviru ove delatnosti nalazi se i delatnost za forenzička istraživanja. Kao fizičko lice, imam zvanje sudskog veštaka za ekonomsko-finansijsku oblast. Imam puno pravo da se predstavljam i kao forenzičar ekonomsko-finansijske oblasti - napisao je Šipka u mejlu, koji je poslao našoj redakciji.

( Kurir.rs / Danijela Jovanović / Foto:Nebojša Mandić, PrintScreen )

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja