NA SMRT PRETUKLI GOSTA, PA DOBILI PO ČETIRI GODINE: Porodica ubijenog Nišliije ogorčena zbog presude dvojici radnika obezbeđenja
Foto: Facebook

umro posle sedam dana

NA SMRT PRETUKLI GOSTA, PA DOBILI PO ČETIRI GODINE: Porodica ubijenog Nišliije ogorčena zbog presude dvojici radnika obezbeđenja

Crna Hronika -

NIŠ - Sudija Višeg suda u Nišu osudio je Ivana Čolovića (26) i Žarka Nikolića (26), radnike obezbeđenja "Kubo kluba" u Nišu jer su 11. februara prošle godine pretukli Bratislava Milojevića (38) koji je u Kliničkom centru u Nišu preminuo 17. februara od posledica batina.

Čolović i Nikolić su osuđeni na po četiri godine kazne zatvora, a nakon priznanja krivičnog dela i postignutog sporazuma sa Višim javnim tužilaštvom. Njih dvojica su u pritvoru proveli 14,5 meseci, a u toku suđenja su negirali krivicu.

foto: M.M.

Porodica Milojevića nije zadovoljna presudom jer kažu da je "četiri godine zatvora premalo za ubistvo". Porodica i prijatelji navode da će se žaliti ministarki pravde Neli Kuburović pa i predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću.

Tog kobnog 11. februara, okrivljeni su prvo Milojevića oborili na pod u holu diskoteke, a potom ga pretukli tako da je od tih povreda izdahnuo posle šest dana.

- Okrivljeni su nakon toga istovremeno zajedno zadali više odvojenih udaraca tupim mehaničkim oruđem u predelu glave. Zadobijene povrede glave u vreme nastanka predstavljale tešku telesnu povredu opasnu po život na granici sa bezuslovno smrtonosnom povredom usled koje je 17. februara preminuo, navodi se u optužnici.

Sudsko veće razmatra predlog odbrane da do početka odsluženja kazne, okrivljeni ne budu u pritvoru već da im se izrekne mera zabrane napuštanja mesta boravišta.

(Kurir.rs/M.S. foto: Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track