Najnovije vesti

PARE OD SOCIJALNE POMOĆI ULAGAO U DROGU: Diler iz Srbije uhapšen u SAD !
Foto: daktilo

ŠOK

PARE OD SOCIJALNE POMOĆI ULAGAO U DROGU: Diler iz Srbije uhapšen u SAD !

Crna Hronika

Goran Ivić (38), poreklom iz Srbije, duže vreme se bavio preprodajom marihuane, a kod njega je nađena droga vredna na desetine hiljada dolara

Goran Ivić (38), poreklom iz Srbije, uhapšen je u gradu Milvokiju u Sjedinjenim Američkim Državama zbog sumnje da je duže vreme preprodavao narkotike.
Kako su preneli američki mediji, Iviću su lisice stavljene u petak u njegovoj kući u predgrađu Milvokija.


Našli i opremu

 

- Nakon što su agenti iz jedinice za kontrolu droge izvršili pretres kuće, pronašli su 8,3 kilograma marihuane, digitalnu vagu, kesice za pakovanje, kao i drugi pribor za pripremanje i pakovanje droge za dalju prodaju. Srbin je nesumnjivo duže vreme preprodavao narkotike - preneli su mediji i dodali da je ulična vrednost zaplenjene marihuane procenjena na 40.000 dolara.
Američki mediji preneli su i da je uhapšeni Goran Ivić odranije poznat tamošnjoj policiji, upravo zbog trgovine narkoticima.

 

foto: daktilo

- Ivić ima policijski dosije i ranije je hapšen zbog droge. Ne samo da je bio hapšen već je i osuđivan, i to u Nju Hempširu, gde je ranije živeo. Međutim, očigledno je da boravak u zatvoru na njega nije pozitivno uticao, već je po izlasku nastavio sa starim "biznisom" - pišu mediji iz SAD.
Šerif Kristofer Šmaling rekao je medijima da je kod uhapšenog kriminalca pronađena i kartica za socijalnu pomoć, što je kod nadležnih izazvalo ljutnju i bes.


- Sve bi trebalo da nas uznemiri činjenica da je Goran Ivić, osuđivani kriminalac, korisnik socijalne pomoći! Prodavao je našim građanima drogu vrednu na hiljade dolara, a naša zajednica i naši poreski obveznici su ga godinama finansijski podržavali i hranili - rekao je šerif.

 

Vlasti besne

 

Prema rečima izvora američkih medija, vlasti Milvokija su veoma besne na Srbina.
- On je novac od socijalne pomoći ulagao u kupovinu i dalju prodaju narkotika. To je sramno ponašanje - prenose mediji.
Kako su objasnili izvori tamošnjih medija, Goran Ivić je posle hapšenja predat tužiocu.
- On ima pravo da plati kauciju u iznosu od 60.500 dolara i da se brani sa slobode. Međutim, ukoliko ne bude imao novca za kauciju, ostaje u pritvoru do okončanja sudskog postupka - preneli su mediji.

 

Brojke
4,3 kg marihuane nađene kod Ivića
40.000 dolara vredna je droga
60.500 dolara je iznos kaucije za Gorana
 

Kurir.rs/ Branka Travica

Foto.rs/ Milwaukee Journal Sentinel
 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...