Najnovije vesti

ČUVAJ STRAŽU, UBIĆEMO ARKANA: Zoran Nikolić otkrio do detalja kako je likvidiran Željko Ražnatović, a onda PRONAĐEN MRTAV U ZATVORU!
Foto: Printscreen YouTube

jezivo svedočenje

ČUVAJ STRAŽU, UBIĆEMO ARKANA: Zoran Nikolić otkrio do detalja kako je likvidiran Željko Ražnatović, a onda PRONAĐEN MRTAV U ZATVORU!

Crna Hronika

Zoran Nikolić zvani Pegla bio je jedan od okrivljenih u slučaju ubistva Željka Ražnatovića Arkana, bivšeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde.

On je najpre sve prepoznao i do detalja kako su 15. januara 2000. godine u beogradskom hotelu "Interkontinental" ubijeni Ražnatović i njegovi prijatelji Milenko Mandić Manda i Dragan Garić

Međutim kasnije sve porekao tvrdeći da mu je iskaz bio iznuđen. Iako je u međuvremenu umro u Okružnom zatvoru u Beogradu, njegov iskaz bio je jedan od ključnih dokaza na osnovu kojih su njegovi saučesnici u zločinu Dobrosav Gavrić, Milan Miki Đuričić i Dragan Nikolić Gagi osuđeni na višedecenijsku robiju.

U dokumentima se navodi i Nikolićev iskaz od 8. marta 2000, u kojem je on tvrdio da je nevin i ponavljao: „Ima Boga, biću pušten na slobodu“.

- Poslednjih 10 – 12 godina bio sam Gagijev telohranitelj. Dve tri nedelje pre ubistva Arkana bio sam kod Gagija u stanu na Novom Beogradu i tad mi je rekao: „Biće posla, bićeš zadovoljan novčanom naknadom. Nemoj ništa da pitaš i ne raspituj se mnogo, bićeš blagovremeno obavešten. Za tebe nije ništa strašno, nemoj da pametuješ“. Gagi je rekao da će biti likvidiran komandant, a da je moj zadatak da čuvam stražu i upozorim ih ako neko naiđe - izjavio je Nikolić.

On je dodao da ga je kobnog dana pozvao Gagi i rekao mu da njegovu sestru od tetke odveze u Bogatić. U Beograd se vratio oko 16 sati i otišao u stan koji su iznajmili Đuričić, Gavrić i Nikolić.

Jedan svedok umro, dvojica ubijena

Tokom suđenja za ubistvo Arkana preminulo je nekoliko svedoka. Najpre je 1. septembra 2001. godine, u zatvoru, navodno od side, umro okrivljeni Zoran Nikolić Pegla. Vojislav Jekić ubijen je 27. aprila 2007. godine. On je ranije u istrazi rekao da je posle ubistva Arkana ispred bolnice u Loznici video Andriju Draškovića kako u bolnicu u Loznici, u kojoj je bio Gavrić, dolazi džipom s rotacionim svetlima. Branko Jevtović Jorga, koji je bio u hotelu u vreme pucnjave, ubijen je 30. oktobra 2004. godine.

- Gagi mi je rekao da je došao taj dan! Moj zadatak je bio da golfom odvezem Gavrića dok će iza nas opel kalibrom ići Gagi i Miki. Potom je trebalo da stojim ispred hotela i javim Gagiju ako naiđe policija. Njih trojica su ušli u hotel, a Gagi me je pozvao i pitao: „Da li je sve pod kontrolom? Akcija treba da počne“.

Začula se pucnjava, a onda sam video Gavrića kako puzi po tlu, kao da umire. Ubacili smo ga u golf i odvezli se ka bazenu 11. april na Novom Beogradu – ispričao je Nikolić.

On je objasnio da su Đuričić i Nikolić ranjenog Gavrića preneli u drugi auto.

- Gagi mi je rekao da odvezem golf do njegove zgrade, dam ključeve, saobraćajnu i krvavu presvlaku s mesta suvozača njegovom bratu. Na kraju smo presvlake bacili, a ključeve zakopali na placu – rekao je Zoran Nikolić.

Kurir.rs

Foto YT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...