TRAGEDIJA U PRIVATNOJ ORDINACIJI: Žena umrla na pregledu debelog creva! KLINIKA ZAPEČAĆENA
Foto: Printscreen/drnestorov.rs

ŠOK

TRAGEDIJA U PRIVATNOJ ORDINACIJI: Žena umrla na pregledu debelog creva! KLINIKA ZAPEČAĆENA

Crna Hronika -

Smrt pacijentkinje D. B. (72) iz Sremčice, koja je preminula prekjuče u privatnoj lekarskoj ordinaciji „Dr Nestorov“, vlasnika dr Marina Nestorova, dok je bila u opštoj anesteziji, podigla je sve nadležne na noge. Kako Kurir saznaje Ministarstvo zdravlja je donelo rešenje o zatvaranju ordinacije zbog toga što je obavljala delatnost za koju nije bila registrovana.

Inače, pacijentkinji je, kako Kurir saznaje, rađena intervencija kolonoskopija - pregled debelog creva instrumentom kolonoskopom. Intervencija je počela po podne. Problem je nastao kad se ona, kako kažu u njenoj porodici, nije probudila iz anestezije.

Advokat brani lekara

Lekari su pozvali Hitnu pomoć, policiju, obavešteno je tužilaštvo, koje je naložilo sudsku obdukciju. Istovremeno, pojavile su se nepotvrđene informacije da ta ordinacija nije imala dozvolu da pacijentima daje tu vrstu anestezije, a Ministarstvo zdravlja poslalo je inspekciju da ispita čitav slučaj.

U ordinaciji nisu želeli da omoguće da novinar Kurira stupi u kontakt s vlasnikom dr Marinom Nestorovim, već su nas uputili na advokata Bojana Ječmenicu, koji je potvrdio za Kurir da je pacijentkinja D. B. primljena u tu zdravstvenu ustanovu kako bi joj se uradila „određena dijagnostička procedura“ i da je preminula. On nije siguran da li je u pitanju kolonoskopija, ali tvrdi da su ispoštovani svi neophodni protokoli koji su predviđeni za uvođenje pacijenta u opštu anesteziju.

foto: Shutterstock

- Pre započinjanja intervencije urađen je internistički pregled, sve neophodne analize, koje su pokazale da pacijent može da podnese anesteziju. U momentu kad su lekari shvatili da nešto nije u redu, odmah su pozvali Hitnu pomoć, kojoj je trebalo pola sata da stigne u Ulicu vojvode Vlahovića 2, gde se nalazi ordinacija, zbog gužvi u gradu. Istovremeno, pozvana je policija, obavešteno je i nadležno tužilaštvo. Ono je naložilo sudsku obdukciju, posle koje će se utvrditi šta se desilo - kaže Ječmenica.

Kako Kurir saznaje u porodici nesrećne žene, ona je otišla u bolnicu da joj se uradi kolonoskopija.

Bila je nepokretna

- Bila je nepokretna. Trebalo je prekjuče da urade taj pregled, primila je anesteziju, ali se iz nje nije probudila. Mi ne znamo da je ona išla kod interniste pre ovoga. Ne bismo voleli ništa da komentarišemo, sačekaćemo izveštaj sudske medicine - kratko su kazali rođaci.

Ministarstvo zdravlja

POSLALI SMO INSPEKCIJU

U Ministarstvu zdravlja kažu za Kurir da su uputili zdravstvenu inspekciju u ordinaciju „Dr Nestorov“.

- Inspektori će ispitati sve okolnosti koje su dovele do smrti pacijentkinje - naveli su iz ministarstva.

Kurir.rs / R. Briza - J. Ivić - J. pronić Foto: drnestorov.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track