UŽIVO 9. DAN POTRAGE ZA MALOM MONIKOM: Berberin viđen u selu Minićevo, prati potragu motorolom?! NAJNOVIJI TRAG
Foto: Nemanja Nikolić, Kurir, Privatna Arhiva

najnoviji detalji

UŽIVO 9. DAN POTRAGE ZA MALOM MONIKOM: Berberin viđen u selu Minićevo, prati potragu motorolom?! NAJNOVIJI TRAG

Crna Hronika -

Potraga za Monikom Karimanović (12) traje već deveti dan, a prema poslednjim informacijama, otmičar Ninoslav Jovanović (46) poznat i kao Malčanski berberin, viđen je u selu Minićevo između Knjaževca i Zaječara i koristi motorolu kako bi pratio poteru u kojoj učestvuje više od 600 ljudi, a u koju su uključeni dronovi, helikopteri, termovizijske kamere, kao i pripadnici BIA

Policija nije isključila mogućnost da Jovanoviću neko pomaže.

1 / 62 Foto: Nemanja Nikolić

19.00 - Pripadnici Vojske Srbije, u saradnji sa štabom Ministarstva unutrašnjih poslova koji vodi akciju traženja, biće angažovani u potrazi za otetom devojčicom Monikom Karimanović i otmičarem Ninoslavom Jovanovićem, saopštilo je večeras Ministarsvo odbrane Srbije.

17.05 - U blizini jedne od kuća u kojoj je utvrđeno da je proteklih dana boravio Malčanski berberin, pronađeni su novi tragovi - ženske crne gaćice i dečja majica za koje se sumnja da je Malčanski berberin kupio za devojčicu i da su mu ispale prilikom bekstva. Nedaleko od toga pronađena je i salama.

16.48 - Meštanka sela Minićevo kod Knjaževca sumnja da je videla Malčanskog berberina pored pruge, navodi izvor iz istrage. Ovo selo koje se nalazi između Knjaževca i Zaječara, odranije je pokriveno kamerama, a policija proverava snimke.

foto: Nemanja Nikolić

14.37 - Bezbednosno informativna agencija priključila se od jutros potrazi za otetom Monikom Karimanović i njenim otmičarom. Kako prenose agencije, 200 pripadnika bezbednosne agencije dobrovoljno se javilo da pomogne u potrazi za otetom devojčicom.

Oni će biti raspoređeni u saradnji sa štabom MUP-a koji koordiniše akciju.

14.12- Na teren su stigli i psi, a pripadnici Žandarmerije trenutno pretresaju sve napuštene objekte, magacine u selima između Knjaževca ka Zaječaru. Sumnja se da Malčanski Berberin poznaje ove lokacije, pa je moguće da se tu možda i krije sa dvanaestogodišnjakinjom.

1 / 4 Foto: Nemanja Nikolić

13.30 - Žandarmerija je danas počela da pretresa sve kuće i dvorišta na novim lokacijama u selima oko Knjaževca. Kako su preneli mediji, oni preskaču ograde i kontrolišu sve prazne objekte kako bi proverili da li se otmičar tu krije s detetom.

foto: Nemanja Nikolić

12:20 - Svaki veštak bi mogao da potpiše da će da ponovi zločin, rekao je sudski veštak Branislav Filipović i objasnio strukturu ličnosti silovatelja Ninoslava Jovanovića, ističući da su njegovi postupci gori od pedofila.

11.27 - Sve više se sumnja da je Ninoslav Jovanović, poznat i kao Malčanski berberin od juna do danas iskopao zemunice, da ima motorole čije baterije puni nekakvim agregatom i da svojim obilascima pojedinih sela zapravo namerno ostavlja tragove, a u međuvremenu sa jadnom Monikom menja lokaciju boravka.

- Poslednje informacije su da se potraga pomera ka granici s Bugarskom. Tu postoji mesto koje se zove Gradskovo za koje šira javnost do sada nije znala, ali tu i Srbi i Bugari prolaze bez ikakve kontrole. Neki bugarski mediji su javili da je ovo mesto kritično ako ga se dokopa, jer je nebranjeno. Uz to, neverovatno je i da ga termovizijske kamere ne mogu uhvatiti jer one mogu i da registruju toplotne izvore na više od jednog kilometra - kažu nam izvori upućeni u istragu.

11.24 - Nekoliko desetina dobrovoljaca krenulo je jutros iz Beograda ka Knjaževcu kako bi pomogli policajcima u potrazi za Monikom Karimanović.

foto: Nemanja Nikolić

- Idemo kao građani, kao zabrinuti roditelji da se stavimo na raspolaganje pripadnicima policije kako bismo svi zajedno pomogli u hvatanju silovatelja. Plan je da najpre razgovaramo sa policijom koja će nas, ukoliko smatra da je to potrebno, uputiti šta da radimo nadalje - objašnjava Vladimir Savić, organizator puta.

10.17 - Meštani Malče krive Jovanovićevu majku za njegove postupke i tvrde da je ona od njega napravila monstruma. Naime, kako pričaju po selu, majka gfa je tukla i vezivala lancima, te zato on to sada radi ženama.

- Svi ovde znaju da je njegova majka varala supruga sa puno muškaraca, i to sve pred njegovim očima. On bi plakao zbog toga, pa ga je ona tukla i šišala za kaznu. Svaki put kada bi plakao, ona bi ga odvela dole u jednu šupu, nalik na zemunicu, dole u dvorištu njihove stare kuće, i tu bi ga vezala lancima. Zato se on sad krije po takvim zemunicama - tvrdi prvi komšija otmičara.

1 / 4 Foto: Kurir/M.S.

9.25 - Poslanik iz Svrljiga Milija Miletić najavio je putem društvenih mreža da će meštani Svrljiga, pre svega lovci, izviđači i planinari, danas organizovano krenuti u potragu za devojčicom.

9.14 - Zabeležen je slučaj da je neko iz Nemačke pokušao da pristupi Fejsbuk nalogu Malčanskog berberina.

- Nemci su to proveravali, radi se o čoveku koji je pokušavao da mu ukine profil - ispričao je Rebić.

9.00 - Potraga za Monikom i Malčanskim berberinom premeštena je ka granici sa Bugarskom, gde se pretražuju sela u okolini. Prema operativnim saznanjima, otmičar je u prednosti ispred policije čak 12 sati.

foto: Nemanja Nikolić

8.45 - Do sada, policija je pretražila oko 50 sela i zaselaka na kojima bi Jovanović mogao da se krije sa devojčicom.

foto: Nemanja Nikolić

8.23 - Policija još ne zna gde se nalaze Monika (12) i Ninoslav Jovanović, za koga se veruje da je oteo devojčicu, rekao je direktor policije Vladimir Rebić, dodajući da je policija na terenu 24 sata.

- Kad je majka prijavila nestanak, izašli smo na teren, dali objavu, sve patrole su obaveštene i imale njenu sliku. U prvom trenutku nismo imali predstavu ko je, obavljeni su razgovori sa drugovima, nastavnicima. Izvršen je uvid u kamere na tom prostoru, na jednoj lokaciji smo je videli na kamerama i dalje nismo, nije bilo kamera koje pokrivaju - rekao je Rebić.

foto: Facebook Printscreen

7.52 - Od jutros su se i radnici JP „Srbijašume“ koji odlično poznaju teren na području oko Knjaževca priključili potrazi za otetom devojčicom Monikom.

Podsetimo, Monika je nestala 20. decembra, na putu do škole, a policija je saopštila da je za njenu otmicu osumnjičen Ninoslav Jovanović, poznat kao Malčanski berberin, koji je već osuđivan za silovanje devojčica.

(Kurir.rs/ K.L.S./M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track