NAČELNIK UKP KOVAČEVIĆ: Novo veštačenje telefona Koluvije 17. januara
Foto: Zorana Jevtić

slučaj jovanjica

NAČELNIK UKP KOVAČEVIĆ: Novo veštačenje telefona Koluvije 17. januara

Crna Hronika -

BEOGRAD - Novo veštačenje telefona uhapšenog Predraga Koluvije u slučaju Jovanjica, a povodom tvrdnji opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) da je nakon hapšenja on telefonom zvao Andreja Vučića, brata predsednika Srbije, odloženo je za 17. januar.

foto: Tanjug Printscreen

Načelnik UKP-a Dejan Kovačević za Novosti kaže da je novo veštačenje odloženo zbog nemogućnost branioca uhapšenog Koluvije da prisustvuje, što je obavezno po zakonu.

Policija je poslednjeg dana 2019. godine dobila nalog Tužilaštva za organizovani kriminal za novo veštačenje Koluvijinog telefona, ovoga puta u sklopu provera krivične prijave koju je potpredsednik SNS-a Miloš Vučević podneo protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja.

"Preduzeli smo sve mere i radnje iz svoje nadležnosti čim smo dobili naredbu Tužilaštva. Veštačenje telefona trenutno ne možemo izvršiti, jer nas je Koluvijin branilac obavestila da neće biti u mogućnosti da tome prisustvuje do 17. januara, rekao je Kovačević.

Reč je, pojasnio je, o obaveznim procedurama koje moraju biti ispoštovane da kasnije niko ne bi mogao da dovodi u pitanje valjanost dokaza.

Prvo veštačenje, u prisustvu Koluvijine advokatice, policija je obavila u sklopu same istrage o uzgoju marihuane na poljoprivrednom dobru "Jovanjica" s obzirom na to da su funkcioneri Saveza za Srbiju javno iznosili optužbe da je osumnjičeni, nakon hapšenja pozivao predsednikovog brata Andreja Vučića.

Po završetku analiziranja Koluvijinog mobilnog telefona, ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je 30. novembra na konferenciji za novinare da je utvrđeno da je reč o potpunim izmišljotinama opozicije.

Tužilaštvo je policiji sada naložilo novo veštačenje u sklopu ispitivanja navoda iz prijave koju je Vučević podneo 7. decembra prošle godine protiv Aleksandra i Andreja Vučića, a u kojoj traži da se nadležni organi izjasne povodom svih optužbi koje je opozicija na njihov račun iznosila u ovom slučaju.

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track