STEFANOVIĆ UŽIVO O JOVANJICI: Ovo je ta lažna legitimacija! Koluviju nikad u životu nisam sreo! Andreja Vučića nije zvao
Foto: Printscreen Pink

ministar zadovoljan rezultatima

STEFANOVIĆ UŽIVO O JOVANJICI: Ovo je ta lažna legitimacija! Koluviju nikad u životu nisam sreo! Andreja Vučića nije zvao

Politika -

778 hapšenja, 9.000 prijava, oduzete 6,2 tone narkotika, razbijeno 11 kriminalnih grupa. Noćas pao i Albanac sa 7,8 kg heroina na Preševu, rekao ministar a potom pohvalio pripadnike MUP, zahvalio im se i za sutra najavio izmene Krivičnog zakona sa pooštrenim kaznama uz poruku da se zločin ne isplati

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas u 10 časova obratio se medijima pohvalivši pripadnike MUP i izrazivši zadovoljstvo uspehom u ovogodišnjoj borbi protiv narkotika.

- Do 25. novembra ove godine u okviru ove borbe uhapšeno je 778 osoba, podneto skoro 9.000 krivičnih prijava, a oduzeto više od 6,2 tone narkotika, od čega rekordna zaplena heroina, preko 150 kilograma. Razbijeno je i 11 organizovanih kriminalnih grupa. Hoću da se zahvalim svim ljudima iz policije i da pošaljem poruku da oni koji se bave narkoticima ne mogu da prođu u Srbiji - rekao je Stefanović navodeći i da je noćas došlo do uspešne akcije na prelazu Preševo gde je uhapšen Albanac (29) sa čak 7,8 kg heroina, sakrivenog u merecedesu, u 15 paketa. Cilj je bio da drogu prenese u neku od zemalja zapadne Evrope.

1 / 17 Foto: Tanjug

Stefanović je najavio i da je sutra veliki dan jer na snagu stupaju izmene Krivičnog zakonika - 1. decembra. Te izmene omogućuju da "monstrumi koji ubiju dete ili urade nešto strašno" dobijaju doživotnu i najteže kazne da nikada više ne bi bili u prilici da tako monstruozno delo ponove".

1 / 6 Foto: Printscreen/TV Pink

- To se odnosi i na narko-dilere koji ne bi trebalo da se za kratko vreme vrate na ulicu i truju našu decu, naglasio je ministar koji se zahvalio i Fondaciji Tijana Jurić povodom Tijaninog zakona.

Stefanović je rekao i da će biti primenjivana inicijativa "tri udarca" koja podrazumeva da narko-dileri neće moći zbog blagih kazni vrlo brzo da se vrate na ulicu već da im se izrekne znatno stroža kazna posebno kad je reč o povratnicima, kojima će se i za najteža krivična dela odsad izricati teške kazne. On je dodao da neće biti ni uslovnog otpusta za najteža krivična dela. Kad je reč o ubistvu u okviru porodičnog nasilja, ona će biti označena kao teško ubistvo.

Kad je reč o narko-dilerima, kazne su od 3 do 12 godina a kad je reč o onima koji diluju pored škola ili koriste maloletnike kazne će biti izuzetno storge od 5 do 15 godina.

O karikaturi: Ozbiljna opomena, nešto što ne bi smelo biti dozvoljeno

Stefanović je ocenio danas da su naslovna strana NIN-a i karikatura u listu Danas na kojima je u predsednika Srbije Aleksandra Vučića uperen snajper, "ozbiljna opomena" i da to "u našem društvu ne bi smelo biti dozvoljeno". "Pišite šta god hoćete, imate slobodu ali nemojte objavljivati simbole koji nekog mogu da podstaknu da razmišlja o nekakvom krvavom scenariju", naveo je Stefanović.

Vratili se srpski spasioci iz Albanije

Stefanović je pohvalio vatrogasce-spasioce i potvrdio da su se vratili iz Albanije rekavši da više nema potrebe za njihovom pomoći. On je rekao da je reč o novoj i mladoj generaciji vatrogasaca koji su izuzetno obučeni i koja dolaze iz Sektora za vanredne situacije, koji je jedan od najelitnijih delova MUP Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track