težak udes

NESREĆA NA PUTU PANČEVO - KOVIN: Auto se nije zaustavio na pružnom prelazu, naleteo na voz 1 POGINUO, DVOJE POVREĐENIH

Crna Hronika -

BAVANIŠTE - Na putu Pančevo - Kovin, na pružnom prelazu kod kasarne "Stevica Jovanović", noćas oko 2.30 časova dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedan čovek poginuo a dvojica su povređeni - vozač lakše, a putnik teško.

Do nesreće je došlo kada se vozač reno kangua nije zaustavio na znak stop na pružnom prelazu niti je postupio po znaku radnika obezbeđenja koji mu je baterijom signalizirao da stane.

Vozač je nastavio da se kreće preko pruge ali u tom trenutku je na auto, sa desne strane, naletela lokomotiva.

Na suvozačkom mestu je poginuo Nebojša K. (38) a drugi putnik iz auta je zadobio teške povrede.

Zbrinuti povređeni u nesreći u Pančevu

Dve osobe koje su rano jutros povređene u saobraćajnoj nesreći u Pančevu, kada je na putnom prelazu teretni voz naleteo na automobil, zbrinute su u Opštoj bolnici u Pančevu. Glavni tehničar prijema Opšte bolnice u Pančevu Nenad Robulj rekao je da su u tu zdravstvenu ustanovu rano jutros dovezene tri mlade osobe i da je najteže povređeni, star 40 godina, nažlost preminuo i pored pružene medicinske pomoći i pokušaja oživljavanja. Ta osoba je bila u teškom stanju i bez vitalnih parametara, rekao je Robulj. Jedna povređena osoba stara 29 godina je lakše povređena, kazao je on i dodao je predloženo bolničko lečenje i praćenje u periodu od 48 sati, ali da je povređeni odbio da ostane u bolnici. Druga povređena osoba je imala povrede glave i lice i posle detaljne dijagnostike upućena je u Urgentni centar na dalje lečenje i zbrivanjvanje. Vozač je prošao samo sa lakim povredama, prema prvim i nezvaničnim informacijama mu je utvrđeno 0,69 promila alkohola u krvi. Testiran je i mašinovođa lokomotive i kod njega je utvrđeno apsolutno odsustvo alkohola u krvi. Istraga je u toku.

U međuvremenu je pančevačko tužilaštvo potvrdilo da se nesreća dogodila, te da se to zbilo kada je voz udario automobil na ukrštanju puta sa Rafinerijskom prugom, kao i da je automobilom upravljao S. M. (29) iz Banatskog Brestovca, odakle je i poginuli, koji je u stvario bio vlasnik automobila.

Portparolka Osnovnog javnog tužilaštva Jelena Samuilov rekla je da su povređeni primljeni u zdravstvene ustanove, gde im se ukazuje pomoć, a da stepen povreda ne zna. Dodala je da je vozač automobila bio u alkoholisanom stanju, a mera alkoholisanosti će se znati pošto stignu rezultati analiza koje su u toku.

Do tragične saobraćajne nezgode došlo je, objasnila je ona, pošto se automobil koji se kretao iz smera Pančeva nije zaustavio pred prugom, uprkos upozorenju radnika koji je obezbeđivao bezbedan prelazak voza preko puta.

(Kurir.rs/TV Pink/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track