OKO ZA OKO: Motiv likvidacije Šćepana Roganovića KRVNA OSVETA, a ovo su GLAVNI TRAGOVI koji ukazju na to!
Foto: printscreen CDM, DAN

krvavi rat klanova

OKO ZA OKO: Motiv likvidacije Šćepana Roganovića KRVNA OSVETA, a ovo su GLAVNI TRAGOVI koji ukazju na to!

Crna Hronika -

Jedan od pravaca istrage ubistva Šćepana Roganovića (36) iz Herceg Novog jeste i taj da je ova likvidacija osveta “škaljaraca” za egzekuciju Veselina Vukotića (69), oca Jovana i Igora, koji važe za vođe te kotorske kriminalne grupe.

Roganovićev ubica je posle zločina pobegao na motoru, koji je kasnije nađen na jednom brdu u blizini Herceg Novog. Mediji u Crnoj Gori pišu da je u Roganovića egzekutor ispalio devet metaka kalibra devet milimetara, kao i da je ubica očito dobro poznavao navike žrtve.

Za razliku od većine muških članova porodice, Šćepana Roganovića bezbednosne službe nisu tretirale kao člana organizovane kriminalne grupe, ali nisu ni isključile mogućnost da je na neki način bio uključen u njihovo delovanje, navode crnogorski mediji.

Upravo to što nije bio evidentiran kao neko na položaju u klanu i što je svojevremeno privođen “samo” zbog zelenašenja, što takođe nije dokazano, policija ne odbacuje mogućnost da je ubijen iz osvete i kavačkom klanu i porodici Roganović, kao i da ga je života koštalo upravo učešće njegove braće u kriminalnim poslovima.

Iz tog razloga ispituje se da li je ova likvidacija posledica ubistva Veselina Vukotića, u koga je 20. aprila prošle godine u kotorskom naselju Dobrota pucala nepoznata osoba i pobegla.

U to vreme Veselinov sin Jovan Vukotić bio je u beogradskom zatvoru zbog falsifikovanja isprava, dok je drugi sin Igor u bekstvu posle optužbi da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala ubistva. Jovan Vukotić izručen je Crnoj Gori prošle subote, a crnogorski istražitelji ga sumnjiče za pokušaj ubistva dvojice Kotorana bliskih “kavčanima”.

Šćepan Roganović bio je stariji sin Nika Roganovića, ubijenog krajem jula 2017. u Herceg Novom, i brat Duška Roganovića, koji je ostao bez nogu u eksploziji automobila tri meseca ranije. Vladimir Roganović, Šćepanov brat od strica, ubijen je u decembru 2018. u Beču, samo dve nedelje posle izlaska iz zatvora.

Podgoričanin Igor Krstović (35), koji je 28. januara teško ranjen u pucnjavi u Zeti, nedavno je prebačen je na lečenje u Hanover, a kako pišu nemački mediji, obezbeđuje ga veliki broj specijalaca, koji naoružani automatskim puškama patroliraju hodnicima intenzivne nege. Prema navodima nemačkih medija, policija je raspoređena oko Medicinskog fakulteta i proveravaju svakog ko želi da uđe i tako zaštiti Podgoričanina od mogućeg napada.

U Krstovića, navodno povezanog sa “škaljarcima”, nepoznati egzekutor ispalio je više od 20 hitaca. Desetak dana posle tog pokušaja ubistva, u Beogradu su uhapšeni Podgoričani Nemanja M. (35), Miljan M. (27) i Bojan A. (35) i Siniša K. (42) iz Banjaluke. Ispituje se da li su u prestonicu Srbije došli da bi se osvetili za ranjavanje Krstovića ili za likvidacije Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, 19. januara.

Kurir.rs/Blic

Foto printscreen CDM, DAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track