CELA PORODICA ROGANOVIĆ BILA U SUROVOM KLANU: Otac Niko, braća Vladimir i Šćepan platili glavom, Duško ostao bez nogu
Niko (gore desno) i Vladimir (na slici dole), Foto: EPA Boris Pejović/Printscreen/Radio Jadran

poznati po kriminalnim radnjama

CELA PORODICA ROGANOVIĆ BILA U SUROVOM KLANU: Otac Niko, braća Vladimir i Šćepan platili glavom, Duško ostao bez nogu

Crna Gora -

Crnu Goru potreslo je još jedno ubistvo, ovoga puta likvidacija Šćepana Roganovića u Herceg Novom.

To prezime je već dobro poznato tamošnjoj policiji, pošto su skoro svi muški članovi bili bliski kavačkom klanu.

Otac, dva brata i njihov brat od strica pozanti su po mnogim krivičnim delima. U sačekušama i bombaškim napadima članovi Roganovića ili su povređeni ili ubijeni, a svi napadi se povezivani su sa ratom kavačkog i škaljarskog klana na crnogorskom primorju. Njihov rat se pre nekoliko godina preselio i na ulice Beograda.

Vladimir Roganović, ubijen 2018. godine u bečkom restoranu zajedno sa Stefanom Vilotijevićem, u Srbiji je robijao zbog falsifikovanja isprava, a potom je izručen Crnoj Gori. U zatvoru u Sremskoj Mitrovici čak je i štrajkovao glađu, a izručenje je želeo jer se, kako je rekao, plašio za svoju bezbednost. U domovini je trebalo da odleži jednogodišnju kaznu zbog nelegalnog oružja, a osumnjičen je i za lažnu dojavu u postavljenoj bombi u podgoričkoj diskoteci, koju, kako se veruje, drže ljudi bliski škaljarskom klanu.

foto: Printscreen

Duško Roganović godinama je takođe bio dobro poznat u podzemlju Crne Gore. On je 25. aprila 2017. teško povređen u eksploziji bombe koja je bila podmetnuta ispod njegovog automobila "golf 5" u blizini glavne autobuske stanice u Herceg Novom. Nakon stravične eksplozije Dušku su amputirane obe noge.

Tada je rekao da ne zna ko bi želeo da ga ubije, jer "nije u sukobu ni sa kim". Policija nije isključila mogućnost i da su bombaški napad organizovali članovi ''škaljarskog klana''.

Duško Roganović je, inače, iz zatvora izašao u januaru 2016, a bio je osuđen na osam godina zbog ubistva vođe navijača Delija Marka Vesnića iz Beograda i ranjavanje Ivana Markovića u Igalu 2009. On se 2006. godine sumnjičio za pokušaj ubistva sugrađanina Vladimira Dželatovića (24). Roganović je tada nakon kraće svađe nožem nasrnuo na Dželatovića i pobegao. Kako je Pobjeda tada pisala Duško i njegov brat Vladan nosili su duže vreme pancire i oružje, jer su znali da su im životi u opasnosti, a vozili su i blindirane automobile.

Dok je bio u bolnici, ubijen mu je otac Niko. 26. jula 2017. u sačekuši ispred stana u Herceg Novom na njega su pucala dvojica napadača. Mediji u Crnoj Gori pominjali su da je njegovo ubistvo možda osveta rivalskog kriminalnog klana iz Kotora, ali da nije nemoguće da je atentat na Nika izvršen i zbog njegovih mutnih poslova, između ostalog zelenašenja. Upravo je zbog tog “posla” “pao” i Šćepan Roganović.

Šćepan Roganović, ubijen u Herceg Novom kada je na njega ispaljeno najmanje 5 hitaca, bio je najmanje poznat među Roganovićima.

Hapšen je u akciji "Mimoza" u Herceg Novom zbog zelenašenja. On i još dvojica muškaraca teretili su se da su 21 osobi dali novac pod kamatu. Nakon što su dali pare na pozajmicu, od dužnika su uz pretnju naplatili oko pola miliona evra kamate. Policija je nakon pretresa tri objekta u Herceg Novom u vlasništvu uhapšenih, u zaplenila 4.000 evra, ugovore o nekretninama za koje se sumnja da su "zarađeni" od zelenašenja, platne kartice za račune na kojima su desetine hiljade evra, mobilne telefone, kao i blindirani automobil sa bunkerom, pogodnim za skrivanje predmeta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track