FILMSKA POTERA U NOVOM SADU: Atentatori na Snajpera pokušali da pobegnu, pa sleteli audijem u jarak
Foto: MUP, Facebook

Akcija novosadske kriminalističke policije

FILMSKA POTERA U NOVOM SADU: Atentatori na Snajpera pokušali da pobegnu, pa sleteli audijem u jarak

Crna Hronika -

Njegoš Koprivica i Slađan Đorđević uhapšeni zbog sumnje da su podmetnuli
eksploziv pod džip Slobodana Milutinovića Snajpera, koji je preživeo napad

Novosadska kriminalistička policija uhapsila je u spektakularnoj akciji Njegoša Koprivicu (35) iz Beograda i Slađana Đorđevića (26) iz Bojnika zbog sumnje da su 12. februara na Grbavici u Novom Sadu postavili eksplozivnu napravu ispod automobila Slobodana Milutinovića (34) zvanog Snajper iz Novog Sada, koji je preživeo napad.

foto: MUP

Koprivica i Đorđević su pokušali da pobegnu automobilom prilikom hapšenja, ali su sleteli u jarak na zemljanom putu.

Blokada puta

Kako saznajemo, mladi inspektori intenzivno su danonoćno radili na rasvetljavanju ovog krivičnog dela. - Još se utvrđuje ko su nalogodavci pokušaja ubistva Milutinovića. Ova dvojica su bili samo izvršioci. Naravno da se plaše da otkriju ko ih je iznajmio i poslao da to urade. Navodno se plaše za porodice. Inače, i njih dvojica su poznati po raznim krivičnim delima - kaže izvor Kurira.

Nakon danonoćnog praćenja osumnjičeni su dolijali u Resniku. - Posle blokade automobilom, oni su pokušali da pobegnu kolima preko zemljanog puta kad su nas uočili, ali su sleteli u jarak. Nakon zaustavljanja nisu se opirali hapšenju - dodaje naš izvor.

foto: MUP

Inače, za Slađanom Đorđevićem bila je raspisana poternica za izdržavanje zatvorske kazne od strane Višeg suda u Kraljevu. On je zbog dilovanja droge osuđen na 4,5 godina zatvora i biće sproveden na izdržavanje kazne. Pored ove presude, Đorđević ima još sedam krivičnih prijava za drogu. Koprivica ima tridesetak krivičnih prijava za razna krivična dela i pet osuda za provalu i razbojništvo.

foto: MUP

Tri puta preživeo

Podsećamo, eksplozivna naprava koja je bila podmetnuta pod „porše kajeno“ na uglu ulica Alekse Šantića i Puškinove eksplodirala je u trenutku kad se u vozilu nalazio Slobodan Milutinović Snajper. On je pukom srećom samo lakše povređen, a delova vozila bilo je na nekoliko metara dalje od eksplozije. To je, inače, bio treći put da su automobili koje je koristio Milutinović, inače odnedavno čelnik novosadskog FK Kabel, bili na meti napada. Najpre je novembra 2013. namerno zapaljen džip „mercedes“, a pet godina kasnije, krajem oktobra 2018, izazvan je požar u kojem je izgoreo „volvo XC 90“. Međutim, ova dva slučaja nisu ni dan-danas rešena.

foto: MUP

Kurir/S. Stojanović

Foto: MUP, Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja