Najnovije vesti

KRIMOSI SU PUCALI DA BI SE POJAVILI KOD IGORA SPASOVA! Ovo je bila PRVA EMISIJA Pozovite 92, a ovo NAJČUVENIJA SCENA!
Foto: Printscreen

MAFIJAŠKI "prestiž"

KRIMOSI SU PUCALI DA BI SE POJAVILI KOD IGORA SPASOVA! Ovo je bila PRVA EMISIJA Pozovite 92, a ovo NAJČUVENIJA SCENA!

Crna Hronika

Devedesete su počele, a sa njima i emisija "Pozovite 92", čuvena hronika kriminala, nerazdvojni pratilac mračnih godina, ali i svedočanstvo o jednom od najtežih doba. Čuveni novinar Igor Spasov, koji je danas preminuo, 25 godina kasnije otkrivao je zaboravljeno vreme, kada su meci na ulicama bili gotovo neprimetnim, jer su bili svakodnevni.

foto: Printscreen

Spasov je svedočio o prvim emisijama, ne sluteći da će doba kriminala i sankcije potrajati gotovo pola decenije.

- Bilo je neiskusno i za policajce i za mene, jer to su bili počeci interventnih patrola. A ja o tome nisam ništa znao, tako da smo učili jendi od drugih, ali bilo je žestoko. Prvo snimanje bilo je malo komično, ali već sledeća noć bila je drastična, upravo ona po kakvoj su poznate devedesete. Nismo znali gde ćemo pre - svedočio je Igor Spasov.

foto: Printscreen

- U to vreme nije bilo džipova, bilo je marice i ja sam čekao sa policajcima, ali nismo puno čekali. Bili smo negde u blizini Banovog brda i krenuli smo na poziv da se u nekoj samoposluzi nalaze lopovi, a kad smo stigli... pucnji. Rumuni, izbeglice su zapucali na nas. Nema se tada vremena na licu mesta, tek posle na montaži shvatiš da je bilo baš žestoko. To veče je bilo vatreno krštenje, ali ti je bio prvi i poslednji put da sam vodio ekipu sa sobom, posle sam snimao sam.

foto: Printscreen

Taman se ova akcija završila, kada se začulo da ima akcija na Bežanijskoj kosi. Trojica mladića su otela svog školskog druga i zahtevali da im njegov otac isplati novac. Tu je nastala jedna od najčuvenijih rečenica devedesetih, policajac je pitao razbojnika ko se ovde bavi bejzbolom i rekao mu, šta će ti onda bejzbolka.

Pogledajte, Spasov svedoči o devedesetima

Kako je svojevremeno pričao Spasov, kriminalci devedesetih su imali svojevrsno takmičenje. Bio je to svojevrsni prestiž osvanuti jednom nedeljno u emisiji Pozovite 92. Ako bi se dogodilo da nekoga nema, taj se trudio da se "dokaže", tako što je pucao, pravio razbojništva i slično...

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...