PLAĆENI UBICA UŠAO NELEGALNO U SRBIJU: Miljanović je trebao da likvidira metu u Beogradu PO NALOGU KAVAČKOG KLANA!?
Foto: MUP Srbije

potraga za saučesnicima

PLAĆENI UBICA UŠAO NELEGALNO U SRBIJU: Miljanović je trebao da likvidira metu u Beogradu PO NALOGU KAVAČKOG KLANA!?

Crna Hronika -

Miloš Miljanović (33) koji je naoružan i sa maskom na licu ušetao u kafić na Vračaru u Srbiju je, prema saznanjima policije, u Srbiju ušao ilegalno.

Stan u kom je boravio na Vračaru zakupio je na dve nedelje, ali pod tuđim imenom. Osumnjičeni Miljanović živi u Herceg Novom, ali je rođen u Trebinju. Navodno je svojevremeno radio na brodovima.

Sumnja se da je Miljanović, koji je pre tri dana naoružan ušao u kafić na Vračaru u kom su u tom trenutku sedeli navodni pripadnici škaljarskog klana, u Srbiju došao po nalogu kavačkog klana. Stan u kome je uhapšen u Nebojšinoj ulici na Vračaru iznajmila je neka druga osoba umesto njega i to za period od 7. do 22. maja, prenosi Blic.

Miljanović je, prema saznanjima srpske policije, u Srbiju ušao ilegalno. Kada i ko mu je pomogao u tome još se istražuje. Istražuje se i kako se Milajnović povezao sa “kavčanima” i da li je možda bio u prijateljskim odnosima sa porodicom Roganović, novljanskim ogrankom tog klana.

Miloš Nilović, koji je označen kao meta Miljanovića, demantovao je da je pripadnik škaljarskog klana i da je pod stresom zbog incidenta.

"Kako se na snimku vidi tako je i bilo, trajalo je dve sekunde i to je to. Sedeli, ušla kamikaza i izašla. Niti smo šta videli, sedeli smo najnormalnije. U šoku smo, pijemo tablete, razmišljamo više da idemo iz Srbije", rekao je između ostalog Nilović.

"Istražujemo po čijem nalogu je došao u kafić, ko mu je pružao logističku podršku, ali i koga je trebalo da likvidira. Operativna saznanja ukazuju da je to po nalogu “kavčana”, ali ne i konkretno kog člana ovog klana. Verovatno su mete Nilović i Kostić, ili jedan od njih. Ne odbacujemo mogućnost ni da je neka treća osoba trebalo da bude meta, ali da se u tom momentu nije zatekla u kafiću. Ukoliko se to desilo, logistika ovog Crnogorca je totalno podbacila, a naročito jer je potencijalni egzekutor identifikovan, lociran i uhapšen", kaže izvor blizak istrazi.

Da podsetimo Miljanović je naoružan "uzijem" ušao u kafić tražeći svoju metu, međutim svi gosti su se panično razbežali kada su ga videli. Za jednim stolom sedeli su i Miloš Nilović, zvani Runjo, navodni pripadnik škaljarskog klana i bivši žandarm Vojislav Kostić. Oni su prvi spazili naoružanog muškarca i odmah su se dali u beg iza šanka. Miljanović je krenuo za njima, ali se iz nekog razloga predomislio i napustio lokal. Da li je iz vida izgubio svoju metu ili je nije ni zatekao u lokalu, za sada nije poznato.

Policija je brzim operativnim radom uspela da otkrije apartman u kom se ovaj Novljanin skrivao, a koji se nalazi samo nekoliko ulica od kafića. Policija je opkolila objekat i uhapsila ga, a kod njega je pronađeno i oruže i silikonska maska, koju crgoroski klanovi koriste tokom likvidacija, kao i garderoba u kojoj je bio kada je upao u kafić.

On se za sada sumnjiči za nedozvoljeno posedovanje oružja, a ne za pokušaj ubistva jer u kafiću na Vračaru nije pucao.

Kurir,rs/Blic

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track