Najnovije vesti

FATALNA LIDIJA PO DRUGI PUT OSLOBOĐENA ZA UBISTVO PRIJATELJA: Njegovu sestru u suzama izveli iz sudnice!
Foto: Privatna Arhiva

PRESUDA višEG sudA u Nišu

FATALNA LIDIJA PO DRUGI PUT OSLOBOĐENA ZA UBISTVO PRIJATELJA: Njegovu sestru u suzama izveli iz sudnice!

Crna Hronika

Lidija Stejković (48) iz Svrljiga juče je po drugi put oslobođena krivice za učestvovanje u ubistvu prijatelja Momčila Simonovića (59), koje se 2016. dogodilo u selu Galibabinac.

Viši sud u Nišu, Stejkovićevu je proglasio krivom samo za neprijavljivanje tog zločina, i izrekao joj kaznu od godinu i po dana zatvora. Inače, ona je bila optužena da je pomogla nepoznatim razbojnicima da ubiju i opljačkaju Simonovića, ali kako je istakla sudija Milica Grujić, na glavnom pretresu nisu dokazane te optužbe, pa je oslobođena krivice za to delo, za koje se može izreći i do 40 godina zatvora.

Bila blizu tela

Obrazlažući svoju odluku, sudija je rekla "da je Stejkovićeva oglašena krivom, jer je znala da je Simonović lišen života i opljačkan, a da to nije prijavila". - Ona se te večeri nalazila u neposrednoj blizini tela, pa je tako i nastala krvna mrlja na njenim pantalonama - rekla je sudija.

Lidija o motivu

Mnogima je pozajmljivao novac

Lidija kaže da ima i alibi, da je u vreme ubistva bila kod kuće sa još pet osoba. - Ono što je bilo sumnjivo i meni i Momčilu je da nas je neko u oči ubistva proveravao pozivima na telefon. Neko je želeo da zna gde se nalazimo i da li smo zajedno. Kada su ubice shvatile da nisam kod Momčila, upale su u njegovu kuću. Posle toga sam čula da je Momčilo mnogima pozajmljivao veće svote novca,što je najverovatnije motiv za ubistvo - rekla je Lidija.

Nakon što je pročitana presuda, sestra ubijenog, Toplica Kostić, briznula je u plač, tako da ju je iz sudnice izvela straža.

ponovo oslobođena
ponovo oslobođenafoto: Printscreen Facebook

- Čovek je ubijen i opljačkan u svojoj kući, gde ima ovakva kazna za to? Gde da se žalim? - plakala je na sav glas. Dok su je stražari izvodili, Toplica je vikala: "Neću da idem odavde!". Lidija Stejković nije prisustvovala izricanju presude, ali je za Kurir rekla da je i dalje nezadovoljna, kao i da će tražiti odštetu za boravak u pritvoru. - U pritvoru sam provela 13 meseci i tri meseca i tužiću za to. Posebno ću da tužim zbog doživljenog blama. Računica je da će moj odštetni zahtev biti tridesetak miliona dinara - rekla je ona za Kurir i dodala:

Kao zlikovac

- Sve vreme sam tvrdila da nemam nikakve veze sa ubistvom, a ovom presudom je dokazano da sam potpuno nevina bila u zatvoru, kao zlikovac, dok se Momčilove ubice još uvek šetaju slobodno. Podsetimo, stravično ubistvo dogodilo se u noći između 7. i 8. novembra 2016. u kući Momčila Simonovića, a direktni izvršioci ni četiri godine kasnije nisu identifikovani, niti uhapšeni.

(Kurir.rs/ Dragan Ilić/ Foto: privatna arhiva)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...