LIKVIDIRAN PRED RODITELJIMA: Ubijeni kavčanin bio NA METI BOMBAŠA 3 PUTA, pa ga izrešetli ispred porodičnog restorana!
Foto: Printscreen/RTCG

besni rat klanova

LIKVIDIRAN PRED RODITELJIMA: Ubijeni kavčanin bio NA METI BOMBAŠA 3 PUTA, pa ga izrešetli ispred porodičnog restorana!

Crna Hronika -

Nekoliko minuta pre nego su ubice u njega ispalile više hitaca, Saša Klikovac (38) ušao je u restoran svojih roditelja u podgoričkom naselju Cijevna, nadomak porodične kuće.

Prema pisanjima crnogorski medija, ovaj Podgoričanin koji je blizak kavačkog klanu, izašao je iz restorana jer je čuo škripu kočnica na parkingu. Krenuo je ka svojim kolima i tom trenutku neko je ne njega ispalio više hitaca iz automatskog oružja.

Pokošen je pao na zemlju, a njegovi roditelji i zaposleni u restoranu su potrčali da mu pomognu, međutim nije mu bilo spasa... Sagovornik blizak istrazi rekao je za crnogorske medije da je u tridesetosmogodišnjaka ispaljeno više hitaca. Na licu mesta videlo se da su meci izrešetali prednji levi deo njegovog vozila i staklo na vratima vozača...

Istragu su preuzeli službenici iz Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SBPOK), jer veruju da je Klikovac ubijen u nastavku rata crnogorskih klanova. Objasnili su, međutim, da će sve strukture Uprave policije biti uključene u istragu "do konačnog rasvjetljavanja tog krivičnog dela". Policajci su juče pretraživali više naselja u Zeti, ne bi li ušli u trag ubicama Klikovca.

Veliki broj pripadnika specijalnih policijskih jedinica bio je primetan u naselju Balijače, u kom su duže od sat pretraživali teren. Iz vrha Uprave policije Vijestima je rečeno da još momenta nemaju opipljive detalje u istrazi, ali i da su na saslušanje priveli više osoba koje su u njihovim evidencijama označene kao članovi škaljarskog kriminalnog klana.

Imovina Klikovca tri puta je bila na meti bombaškog napada, u kojima su mu uništena četiri automobila, ali i porodični restoran. Nakon trećeg bombaškog napada, u oktobru 2015. godine, rekao je da ne zna zbog čega to neko radi:

- Ne znam zbog čega ovo neko radi, ali način na koji deluje pokazuje da je ništa drugo do kukavica. Nemam nikakvih dugova, nisam nikoga namestio, izdao i ne znam ko stoji iza ovoga. Znam samo da ovo nije način, jer ispaštaju moji roditelji. Ako neko nešto ima sa mnom, onda bi to sa mnom trebalo i da reši.

Policijski izvor rekao je da se uzimaju izjave i od više bezbednosno ineteresantnih osoba, bliskih drugim kriminalnim grupama. Nakon što pregledaju snimke sa nadzornih kamera postavljenih na objektima u blizini mesta ubistva, istražitelji će znati da li je neka od njih snimila ubice.

Ubijeni Klikovac nadavno je izdržao kaznu na koju je osuđen zbog kršenja mera Nacionalnog koordinacionog tela tokom prvog talasa korona virusa. U policijskoj evidenciji godinama je označen kao bezbednosno interesantna osoba.

Hapšen je i osuđivan zbog droge, pokušaja iznude, pripadništva kriminalnoj grupi koja je računarskom prevarom skidala novac sa inostranih računa. Osuđivan je i zbog teške saobraćajne nesreće, nedozvoljenog držanja oružja... Policija ga je označavala članom zagoričkog kriminalnog klana, na čijem čelu su braća od stričeva Radoslav i Vidoje Stanišić.

Klikovac, koji je stanovao u Zeti, sa Stanišićima i njihovom ekipom navodno se udružio iza spuških bedema, dok je izdržavao kaznu na koju je osuđen zbog šverca narkotika. Ta grupa godinama je punila novinske stupce rezervisane za crnu hroniku, a spekuliše se da su imali obilatu zaštitu ljudi iz bezbednosnog sektora, koji su ili traljavo vodili istrage ili "čistili" nepočinstva članova prigradske bande nasilnika.

Deo zagoričana, okupljen oko braće Stanišić, do početka 2018. bio je blizak škaljarskom kriminalnom klanu, ali su iza spuških bedema "promenili dres" i pridružili se kavčanima. Zbog računarske prevare, Klikovcu je u maju 2016. Apelacioni sud potvrdio dve godine i četiri meseca robije.

Klikovcu, Vidoju Stanišiću i Željku Bulatoviću suđeno je zbog optužbi da su 2014. godine pokušali da uzmu reket od 5.000 eura od vlasnika restorana "Garden". Na izmaku 2015. godine, u noćnom klubu "Velvet", Zagoričani su se obračunali sa pripadnicima Interventne jedinice policije koji su došli u raciju lokala. Deblji kraj tada su izvukli Klikovac, braća Stanišić, Nikola Marković, Željko Popović i Branko Vukanović.

Svi su osuđeni, a istovremeno su podneli krivičnu prijavu protiv 15 policajaca, koja nije procesuirana. U leto 2017. godine ime ubijenog Klikovca našlo se u medijima zbog incidenta na bazenu u Portomontenegru. Tada je priveden u tivatsku policiju sa starletom Sorajom Vučelić i Vidojem Stanišićem... Tog leta on i Vidoje Stanišić hapšeni su i u Sutomoru, nakon što je policija tokom kontrole pronašla oružje u njihovom automobilu...

Hapšen je i u februaru 2019. godine, nakon što je u Forenzičkom centru njegov DNK trag izolovan na pištolju pronađenom mesec ranije u rashladnoj vitrini restorana "Crnogorac". Pre nego su stigli rezultati veštačenja, njegovi roditelji su tvrdili da oružje pripada njima.

Kurir.rs/vijesti

Foto Printscreen/RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track