Najnovije vesti

PRETUKAO BEBU NASMRT, ALI MOŽE DA IZBEGNE DOŽIVOTNI ZATVOR: Evo od čega zavisi koliko će robijati OTAC IZ VRŠCA
Foto: Kurir

tragedija koja je potresla srbiju

PRETUKAO BEBU NASMRT, ALI MOŽE DA IZBEGNE DOŽIVOTNI ZATVOR: Evo od čega zavisi koliko će robijati OTAC IZ VRŠCA

Crna Hronika

M. T. (29) osumnjičen je da je nasmrt pretukao svog dvomesečnog sinčića u Vršcu, a da li će u zatvoru provesti ostatak života ili možda samo 20 godina, zavisiće od veštačenja koje treba da utvrdi koje povrede su bile kobne po bebu.

Naime, obdukcioni nalaz još nije stigao u pančevačko Više javno tužilaštvo, koje je posle smrti bebe preuzelo slučaj od kolega iz Osnovnog javnog tužilaštva, po čijem nalogu je M. T. uhapšen 25. juna. U tom trenutku dvomesečni N. je bio živ i otac je bio osumnjičen za nasilje u porodici. Međutim, beba je preminula 7. avgusta, posle 43 dana borbe za život, pa je Tot saslušavan u Višem tužilaštvu, gde je priznao da je sinčića šamarao da bi ga smirio.

- Bebi funkcije mozga nisu bile ispravne, a obdukcija će pokazati tačan uzrok smrti odojčeta. Obdukcioni nalaz bi trebalo da uskoro bude dostavljen, a svaku povredu treba da analizira veštak. Od njegovog nalaza, mišljenja, kao i utvrđivanja svih drugih okolnosti slučaja, da li je imao alkohola, namere zavisiće za koje krivično delo će biti osumnjičen otac. Da li za teško ubistvo ili za nasilje u porodici, najteži stav - saznaje se u istrazi.

Ukoliko bude optužen za najteži zločin - teško ubistvo preti mu kazna doživotnog zatvora. Međutim, ako se u istrazi dođe do nekih dokaza povoljnih po njega, verovatno će biti procesuiran za porodično nasilje koje je dovelo do smrti bebe (maloletne osobe) za koje zakon predviđa najmanje deset godina zatvora.

Ono što je zasad utvrđeno u istrazi, a na osnovu priznanja osumnjičenog da je sina dva dana šamarao, 24. i 25. juna, jer mu je smetao plač. Kako 25. juna ujutro mali N. više nije plakao, već je bio u komatoznom stanju, M. T. i majka bebe, T. M. odveli su ga kod lekara koji su primetili hematom na glavici odojčeta i obavestili policiju. Otac je odmah uhapšen i od tada je u pritvoru. Ta mera će mu sigurno biti produžavana, pa će tužilaštvo protiv njega morati da podigne optužnicu do kraja ove godine, tačnije 26. decembra, kada ističe zakonski rok.

Inače, beba N. T. sahranjena je u petak na Vršačkom groblju. Mališan je sahranjen u malom belom kovčegu, a na večni počinak ispratili su ga članovi najužeg kruga porodice. Neutešna majka jecala je u bolu dok je išla povorka ka grobu malenog dečaka. Opela i popa nije bilo, najverovatnije jer dečak nije bio kršten.

(Kurir.rs/Blic, A.A., M.V)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...