SRBIN ISKASAPIO VIOLETU ČEKAJUĆI DA GA NEMCI IZRUČE: David dan pre zločina pušten iz pritvora jer su kasnili dokumenti iz Srbije
Foto: Printscreen Bild/privatna arhiva

užas

SRBIN ISKASAPIO VIOLETU ČEKAJUĆI DA GA NEMCI IZRUČE: David dan pre zločina pušten iz pritvora jer su kasnili dokumenti iz Srbije

Crna Hronika -

Srbin David G. (26) koji je nožem nasmrt izbo svoju devojku Violetu R. (38) u junu u nemačkom gradu Hagenu, izvršio je zločin dan nakon što je izašao iz ekstradicionog pritvora, gde je čekao izručenje Srbiji.

Nemački mediji pišu da je do propusta došlo jer je dokumentacija iz Srbije kasnila, dok naši nadležni tvrde da su propust učinile nemačke institucije. Tek pet meseci nakon stravičnog zločina u stanu u Hagenu, nemački Bild je objavio da je Srbin još 2018. godine u matičnoj državi osuđen na 12 godina zatvora zbog trgovine ljudima ali je uspeo da pobegne u Nemačku.

Dve godine kasnije, policija ga je locirala i priveden je u toj zemlji o čemu je, prema pisanju Bilda obavešteno i srpsko Ministarstvo pravde. Međutim, tada je nastala pravno-administrativna zbrka - kako su dokumenti potrebni za ekstradiciju kasnili, David je pušten na slobodu jer je dozvoljeno da u ekstradicionom pritvoru provede najviše 40 dana. On je tako po isteku 40 dana 14. juna pušten na slobodu, a papiri koje je poslalo srpsko Ministarstvo pravde dospeli su dan kasnije, 15. juna.

Kada su stigli papiri iz Srbije, odmah je izdata poternica za njegovo hapšenje, ali on već tada nije bio dostupan na svojoj adresi. Kada su policajci došli da ga uhapse, zatekli su horor u njegovom stanu. Pronađeno je beživotno telo žene, u poodmakloj fazi raspadanja. Ispostavilo se da je reč o Srpkinji Violeti koja je sa njim bila u emotivnoj vezi.

Nekoliko dana kasnije, David je lociran i uhapšen u stanu u Izerlonu, a policija je sa njim zatekla i Violetinu trogodišnju ćerku. Utvrđeno je da je Violeta na telu imala 49 uboda nožem, a da je ubistvo počinjeno verovatno naočigled njene ćerke koju je David kasnije poveo sa sobom.

Kurir.rs/Bild

Foto printscreen Bild/privatna afhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja