IMAM PRAVO DA ODBIJEM MIKIN SLUČAJ: Zora Dobričanin otkrila zašto neće prihvatiti odbranu Aleksića!
Foto: Nemanja Nikolić, Vladimir Šporčić

vruć krompir

IMAM PRAVO DA ODBIJEM MIKIN SLUČAJ: Zora Dobričanin otkrila zašto neće prihvatiti odbranu Aleksića!

Crna Hronika -

Miroslavu Aleksiću, vlasniku škole glume optuženom za silovanje, punomoćje su otkazali advokati Zdenko Tomanović i Nemanja Jolović, nakon čega je i Zora Dobričanin otkrila da neće da učestvuje u ovom slučaju.

- Iskrena da budem, niko me nije lično zvao da branim Miroslava Aleksića. Međutim, čak i da me zovu, ja sam u tom slučaju u sukobu interesa jer je oštećena ćerka mog prijatelja i kolege sa studija, Srđana Ilinčića. Po kodeksu, imam pravo da odbijen tak slučaj - izjavila je Zora Dobričanin za Kurir.

Advokat Nemanja Jolović otkazao je punomoćje Miroslavu Miki Aleksiću jer je, kako kaže, glumica Iva Ilinčić koja je podnela prijavu ćerka njegovog bliskog prijatelja, što je dovelo do sukoba interesa.

Advokat Nemanja Jolović rekao je da nije znao sva oštećena lica kada je prihvatio zastupanje Aleksića, koga kako je rekao, poznaje više od 30 godina.

- Prihvatio sam, jer je to dužnost advokata, osim ako ne postoje razlozi za isključenje, jer u krivičnom postupku ne možete odbiti odbranu ni zbog ličnih osobina okrivljenog, niti zbog težine krivičnog dela, niti zbog gneva javnosti izazvane tim delom.

Video sam se sa Mikom, ali naša tema razgovora nije bila da li je stvarno kriv, već saslušanje kod javnog tuzioca. Drugi put sam ga posetio u zatvoru da mu objasnim zašto sam istupio iz slučaja. Razlog je to što je jedna od oštećenih, Iva Ilinčić, ćerka mog bliskog prijatelja. Iz tog razloga mi je dužnost da upozorim klijenta da ta činjenica predstavlja smetnju da ispravno radim na slučaju", objasnio je Jolović.

Što se tiče slučaja Miroslava Aleksića, kaže da će retko ko nakon "medijske hajke" da pristane da ga brani, jer je veliki pritisak javnosti.

Advokat Svetozar Vujačić zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kaže za Mondo da je svestan da po advokatskom kodeksu ne bi trebalo odbijati slučajeve koliko god da su teški i monstruozni, ali da ima nekih slučajeva koji "prevazilaze čoveka“.

"Advokat po službenoj dužnosti ne može da odbije slučaj. Sa profesionalne strane tu ima dosta izazova, naročito zato što je u pitanju velika vremenska distanca i toliki broj podnosioca krivične prijave. Duboko u sebi, ja verujem Mileni i devojakama, ali sve to je potrebno i pravno dokazati. Ovo je "vruć krompir" za sud, za medije i za advokate“, kaže Vujačić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track