Najnovije vesti

DRŽE JEZIK ZA ZUBIMA: Osumnjičeni za pokušaj ubistva vođe kavčana Zvicera u Kijevu ponovo odbili saradnju sa policijom
Foto: detective-info.com.ua, Printscreen

rat klanova

DRŽE JEZIK ZA ZUBIMA: Osumnjičeni za pokušaj ubistva vođe kavčana Zvicera u Kijevu ponovo odbili saradnju sa policijom

Crna Hronika

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Kotoranina Radoja Zvicera u maju 2020. godine u Kijevu i dalje ćute pred ukrajinskim pravosudnim organima, piše tamošnji portal Detektiv info, a prenosi crnogorska Pobjeda.

Za pokušaj ubistva Zvicera, koji važi za jednog od vođa kavačkog klana, osumnjičeni su Stefan Đukić Mandić iz Bara, Emil Tuzović iz Podgorice i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković.

Pečerski okružni sud u Kijevu produžio je osumnjičenima pritvor do 8. februara. Odluku je doneo istražni sudija Tetiane Ilievae jer slove za osobe bliske škaljarskom klanu. Prema njima je proširena i mera predostrožnosti.

Detektiv info navodi da sva četvorica i dalje drže jezik za zubima.

Prema nalazima forenzičko-psihijatrijskih ispitivanja, sprovedenih na jesen 2020. godine, osumnjičeni u vreme zločina nisu pokazivali znake hronične psihijatrijske bolesti što znači da su bili svesni svojih postupaka i da se smatraju razumnim.

Uprkos ponovljenim pokušajima ispitivanja od strane zaposlenih u tamošnjoj policiji, osumnjičeni odbijaju da pruže bilo kakve dokaze vođeni odredbama člana 63 ustava Ukrajine.

U svom svedočenju Radoje i Tamara Zvicer nisu se usredsredili na relevantnu činjenicu. Samo su istovremeno svedočili da su se zajedno preselili u Ukrajinu.

Navodno su 26. maja 2020. godine zajedno otišli u šetnju. U tom trenutku je počela kiša pa su odlučili da odu kući. Tom prilikom su Đukić i saradnici ispalili više hitaca u Kotoranina. Napadači su zapalili automobil u kojem su bili, pri čemu je jedan od njih zadobio opekotine po licu, a zatim su pobegli sa mesta pucnjave.

Uhapšen je i službenik Nacionalne policije Ukrajine Rostislav Černobrivi koji je osumnjičen za pomaganje Zvicerovim napadačima.

Ukrajinski portal ranije je objavio da je Tamara Zvicer pucala na napadače koji su 26. maja u Kijevu teško ranili njenog supruga Radoja.

(Kurir.rs/Pobjeda)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...