Najnovije vesti

ADVOKAT TINTOR OTKRIO: Poslednja žrtva Mike Aleksića zlostavljana pre 2 meseca! Da mogu, objavio bih iskaze tri žrtve
Foto: Ana Paunković, Dado Đilas

svedočenja traju i po 5 sati

ADVOKAT TINTOR OTKRIO: Poslednja žrtva Mike Aleksića zlostavljana pre 2 meseca! Da mogu, objavio bih iskaze tri žrtve

Crna Hronika

Jugoslav Tintor, advokat Milene Radulović, Ive Ilinčić i još dve žrtve koje optužuju učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje i zlostavljanje, rekao je da je najvažnija stvar da one nisu stigmatizovane već prepoznate kao hrabre devojke.

- Pominje se da je prošao dug vremenski period, samo u slučaju Milene prošlo je četiri godine, ali imamo i žrtvu koja je zlostavljana pre godinu dana i jednu maloletnu pre samo dva meseca. To je niz krivičnih dela koja su se dešavala. Zastupam četiri žrtve, od kojih je poslednja zlostavljana pre dva meseca. Iskazi traju i po 5 sati, raspravlja se sve u detalje, slaže se jedan dokazni mozaik. Ti dokazi se proveravaju, saslušavaju se svedoci, oni mogu da potkrepe njihove iskaze, a tu su i veštaci - objašnjava Tintor.

On je objasnio i da su devojke tokom svedočenja pet sati pričale o strahotama kroz koje u prolazile.

- Ja sam tu da zaštitim njihova prava, pripremam ih tako što im kažem da je bitno da se sete i najsitnijeg detalja, opisuju čitav jedan period. Da mogu, objavio bih iskaze tri žrtve i tada bi svima sve bilo jasno, ali hendikepiran sam, ne mogu, sud je tako odlučio - kaže advokat Tintor i dodaje da će se devojke suočiti sa Aleksićem.

- Svakako da će Iva i Milena morati da se suoče sa Aleksićem, procenio sam da one to mogu, spremne su da ga pogledaju u oči. S druge strane, imate treću devojku. Znatno je mlađa i nije spremna da podnese taj teret i pritisak, ostala je anonimna.

Tintor kaže da je angažovan u trenutku kada je to već krenulo, kao i da ga je pozvao Ivin otac.

- Ima poverenja u mene za slučaj gde je njegovo dete žrtva. Koliko god verovali u sistem, ovde je okrivljeni ugledna ličnost i morate da sagledate sve. U nastavku je najvažnije da se uzmu svi iskazi do detalja, da se ispitaju svedoci, i potom veštačenje. Jedino što je važno jeste da se svaki dokaz brižljivo sagleda i da se bude uveren u istinitost tog dokaza, od toga će zavisiti presuda. Ne insistiram na brzini već da bude kvalitetno - jasan je Tintor.

Advokat je naglasio i da iz iskaza žrtava nije stekao utisak da je Aleksićeva supruga Biljana bila saučesnik.

Podsetimo, Aleksić je uhapšen zbog sumnje da je od 2008. pa do 2020. godine u prostorijama svoje škole seksualno napastvovao tada maloletnu glumicu Milenu Radulović i još pet svojih učenica.

Za sada mu se na teret stavlja osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje.

(Kurir.rs/TV Prva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...