MASKIRAO SE U STARCA PA IZREŠETAO ZORANA USKOKOVIĆA: Oslanjao se na štap, a onda je izvadio pištolj! Ubistvo NEVIĐENO U SRBIJI!
Foto: Printscreen Facebook, Kurir

jezivo

MASKIRAO SE U STARCA PA IZREŠETAO ZORANA USKOKOVIĆA: Oslanjao se na štap, a onda je izvadio pištolj! Ubistvo NEVIĐENO U SRBIJI!

Crna Hronika -

Ubistvo Zorana Uskokovića )22) zabeležile su kamere za video-nadzor koje su snimile sam čin likvidacije, koje je izveo atentator maskiran u starca. Čovek je bio maskiran, nosio je šubaru na glavi i bio je obučen u crni mantil, a pomagao se štapom dok je hodao. Mladi Uskoković nije ni slutio šta mu se sprema.

Stravično mafijaško ubistvo se dogodilo u petak, pola sata pre ponoći, pored prodavnice u beogradskom naselju Kanarevo brdo u Borskoj ulici.

Prema nezvaničnim saznanjima, Skoletov sin je parkirao sivi "audi" karavan na parkiralištu prodavnice i krenuo kroz prolaz prema zgradi u kojoj mu žive majka i očuh. Kako se vidi na snimku nadzorne kamere, Zoran je hodao i gledao u telefon, a u susret mu je polako išao muškarac, koji je na prvi pogled izgledao kao starac.

- Ubica je na glavi imao šubaru i crni mantil, a u levoj ruci štap, kojim se pridržavao dok ide. Kad je prišao Uskokoviću, iznenada je iz džepa izvadio pištolj s prigušivačem i pucao mladiću u lice. Zoran je istog trenutka pao na leđa, a ubica mu je prišao još bliže i iz neposredne blizine ga "overio" ispalivši u njega još nekoliko hitaca, nakon čega se mirno udaljio - kazao je naš izvor. On dodaje da se na snimku ne vidi lice ubice jer je nosio hiruršku masku. - Zoranovo telo su tek narednog jutra pronašli radnici prodavnice kad su došli na posao. Tokom uviđaja, na mestu zločina pronađene su četiri čaure, koje su poslate na veštačenje - ispričao je naš sagovornik.

Žrtva.... Zoran Uskokovic
Žrtva.... Zoran Uskokovic foto: Printscreen Facebook

Prema njegovim rečima, o motivima ove mafijaške sačekuše za sada može samo da se nagađa.

- Skoletov sin nije imao kriminalni dosije u policiji i kažnjavan je samo zbog nekih sitnih prekršaja. U kriminalnim krugovima je nepoznat, ali će inspektori svakako proveriti sve njegove kontakte, kako bi se utvrdilo da li se bavio nelegalnim radnjama, i da li se nekom zamerio u podzemlju, pošto je za njegovo ubistvo angažovan profesionalni ubica. Druga varijanta, iako manje verovatna, je da iza svega stoji krvna osveta za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana iz januara 2000. godine, za šta se sumnjičio Zoranov otac Zoran Uskoković Skole - napominje sagovornik Informera.

Podsetimo, Skole je likvidiran u spektakularnoj jurnjavi automobilima na Vidikovcu 27. aprila 2000, samo tri meseca nakon što je ubijen Arkan u tadašnjem hotelu "Interkontinental". U kriminalnim krugovima tada se pričalo da je Skole organizator Arkanovog ubistva, ali on se pravdao da nema veze sa zločinom u "Interkontinentalu", da je bio prijatelj sa Ražnatovićem, da je udovici Svetlani Ceci Ražnatović izjavio saučešće i dao čitulju u novinama. Međutim, "zemunski klan" je odmah posle Arkanovog ubistva krenuo u osvetu, pa je ubrzo na red došao i Skole.

Tog dana, 27. aprila 2000. oko 16 časova, Uskoković je bio u "audiju" sa vozačem Petrom Jokićem i telohraniteljem, policajcem Milošem Stevanovićem, kad je na uglu ulica Kneza Višeslava i Pilota Mihajla Petrovića u naselju Cerak vinogradi, na njih otvorena vatra iz jednog automobila.

Na rafale iz automatskog oružja Skole i Stevanović su uzvratili hicima iz pištolja i počela je žestoka jurnjava i pucnjava po Ceraku i Vidikovcu, što je trajalo nekoliko minuta. Ubice su na kraju sustigle Skoletov "audi" i likvidirale njega i telohranitelja, dok je vozač Jokić samo lakše ranjen.

bistva inspektora Sretko Kalinić, zvani Zver, jedan od najkrvoločnijih egzekutora "zemunskog klana", ispričao je 15 godina kasnije u sudu: - Moj recept za likvidacije beogradskog ološa traje pet do šest sekundi. Najduža likvidacija trajala mi je minut i po, a reč je o ubistvu Zorana Uskokovića Skoleta.

Inače, Skole je devedesetih godina važio za "gospodara" Rakovice. Bio je u žiži javnosti 1992, kada je uhapšen pod sumnjom da je umešan u ubistvo Branislava Perovića, inspektora Odeljenja za rasvetljavanje ubistava beogradske policije. Perović je ubijen u kafiću "Bakardi" na Banjici, prilikom legitimisanja gostiju. Skole je nakon suđenja oslobođen za ovo delo, ali sumnjičio se za ubistvo još dva policijska inspektora, za šta takođe nikad nije odgovarao.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track