POLICIJA PRETRESLA VELJINE ŠTEKOVE U VRČINU: U kući koju je njegova ekipa koristila za mučenja i ubistva pronađeni JEZIVI TRAGOVI
Foto: Zorana Jevtić

užas

POLICIJA PRETRESLA VELJINE ŠTEKOVE U VRČINU: U kući koju je njegova ekipa koristila za mučenja i ubistva pronađeni JEZIVI TRAGOVI

Crna Hronika -

Policija je danas tokom dana pretresla dve kuće u Vrčinu koje su služile kao "štekovi" Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njegovoj ekipi.

Prilikom pretresa i forenzičke obrade vikendice u beogradskom prigradskom naselju Vrčin, za koju se veruje da su je Veljko Belivuk i njegova ekipa koristili kao zatvor i mučilište, policija je pronašla tragove krvi, biološke tragove kao i tragove spaljivanja. Svi uzorci su poslati na veštačenje i očekuje se da će tu biti i konkretnih materijalnih dokakza koji će ojačati optužnicu protiv Velje Neboje i drugih osumnjičenih za najteža krivična dela. Pronađeni su i tragovi sredstva za čišćenje i dezinfekciju, kojima je pokkušano uklanjanje tragova.

Tragovi krvi pronađeni su unutar objekta, a nadomak vikendice u dvorištu mesto gde su ostali tragovi spaljivanja. Kako saznajemo, tragovi spaljivanja su direktno na zemlji.

Iako su očigledno članovi organizovane kriminalne grupe Belivuka i njegove desne ruke Marka Miljkovića Mareta, 'čistili' za sobom, izvor "Blica" navodi da je pronađeno obilje dokaza za skidanje tragova. Kako sada stvari stoje, ova vikendica koristila je Belivuku i Miljkoviću za izvršenje krivičnih dela. Nije poznato da li je i jedina.Za sada nema zvanične potvrde, ali se sumnja da su u ovaj objekat dovodili lica koja su otimali. Tu ih mučili, a potom i ubijali. Osim pronađenih dokaza spaljivanja, među pretpostavkama je da su za potpuno nestajanje otetih lica, koristili i kiselinu koja bi topila tela. Međutim, ovaj 'kolumbijski metod' još nisu potvrdili istražni organi. Belivuk i Miljković su zidali na Zvezdari i kako se navodi u Pančevu, pa niko ne isključuje mogućnost da su žrtve možda ugrađivali u temelje, prenosi Blic.

Istražni organi tek treba da utvrde da li pronađeni tragovi vode do nestalih lica čije se otmice, a potom najverovatnije i ubistva vezuju za Belivuka i njegovu grupu ili će tragovi odvesti do nekih drugih žrtava.

Posle mnogih krivičnih dela koja su se dovodila u vezu sa veljom Nevoljom, uhapšen je juče u ranim jutarnnjim časovima, zbog sumnje da je ubio navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića i vođu "Pink Pantera" Milana Ljepoja iz Niša. Kako “Blic” saznaje, Radojević je otet prošle godine u novembru u Kotežu na prevaru, a potom, kako se sumnja, i ubijen, a to sve jer je odbio da plaća reket Belivuku i Miljkoviću. Radojević je bio blizak prijatelj Miljkovića.

Organizovana kriminalna grupa predvođena Belivukom i Miljkovićem, sumnjiči se za ubistva, iznude, otmice, dilovanje droge... U jučerašnjoj akciji uhapšeno je 19 lica.

Među nestalima za koje se osnovano sumnja da su odgovorni Belivuk i Miljković je i bivši šef "Pink Pantera" Milan Ljepoja. Njima se pripisuje i nestanak Gorana Veličkovića Goksija, jednog od vođa navijačke frakcije Partizana "Partizanovci". Nepoznata je i sudbina fitnes trenera Jovana Kecmana, kome se svaki trag izgubio 24. septembra. Sredinom oktobra prošle godine odjeknula je i vest da je u Beogradu nestao Lazar Vukićević, Beograđanin odranije poznat policiji po pucnjavi na Nikolu Vavića. Vukićević je bio blizak Zvezdinim navijačima.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track