STRAŠNO! UBISTVO U KUĆI NA ZVEZDARI: Gušili ga i boli nožem dok nije rekao gde je novac
Foto: Kurir

UHAPŠENI

STRAŠNO! UBISTVO U KUĆI NA ZVEZDARI: Gušili ga i boli nožem dok nije rekao gde je novac

Crna Hronika -

N. J. i Đ. R., obojica iz Valjeva, uhapšeni zbog sumnje da su 26. januara ubili i opljačkali Dragana Vukovića (60) u kući na Zvezdari

Valjevci N. J. (26) i Đ. R. (26), uhapšeni su zbog sumnje da su 26. januara ubili i opljačkali Dragana Vukovića (60) u njegovoj kući u Malom Mokrom Lugu na Zvezdari. Razbojnici su razbili prozor i preko terase ušli u deo kuće u kom je nesrećni čovek spavao.

Slučaj su policiji prijavile podstanarke, koje su čule da se nešto dešava, ali nisu smele da izađu. Kada je policija stigla, zatekla je leš nesrećnog Dragana sa vidljivim povredama.

Brutalan napad

- Osumnjičeni su najpre gušili čoveka jastukom i mučili ga i tukli kako bi im otkrio gde je novac, a potom su ga brutalno izboli oštim predmetom, pretpostavlja se nožem - rekao je tada izvor Kurira upoznat sa slučajem. Motiv ovog jezivog ubistva bio je najverovatnije materijalna korist.

- Navodno, sve što su ukrali potrošili su, te se još uvek ne zna koliku su količinu novca uzeli. Zanimljivo je da su obojica iz Valjeva i da su već bili osuđivani za krivična dela, pored toga, i žrtva je iz Valjeva. Sumnja se da su poznavali ubijenog Dragana - objasnio je izvor Kurira.

Ekipa Kurira posetila je juče kuću u kojoj se brutalno ubistvo dogodilo, ali je ona zapečaćena.

- Nema više podstanara i niko više tamo ne ulazi. Dragan je bio rodom iz Valjeva, tu kuću je kupio 2005. godine i u njoj je živeo sa ženom koja je imala dvoje dece iz prvog braka. Nisu se baš najbolje slagali poslednjih godina i ona ga je ostavila pre oko godinu dana. Dok je bila tu, često su se svađali. Ona je u prvom braku imala sina, koji sada ima oko 25 godina, i ćerku, mislim da su jedno dete dobili i u njihovoj vezi - priča komšinica, kojoj je, kako kaže, laknulo kada je saznala da su osumnjičeni za ubistvo uhapšeni.

- Malo je lakše, ali verujte da nije svejedno kada vam u komšiluku na takav način ubiju čoveka - kaže uplašena žena.

U šoku

Kako je Kurir pisao, blizu kuće u kojoj se desio zločin je kuća u kojoj živi Vukovićev brat.

- Nije mogao da veruje da mu je brat ubijen. Tvrdio je da ne zna ko bi mogao da ima razloga za tako nešto. Videlo se da je van sebe, a posle uviđaja je otišao u policijsku stanicu da da izjavu - rekao je tada naš izvor.

Debeo dosije

Napadi na pumpe i apoteke

Kako saznajemo, ovo nije jedino krivično delo koje je Đ. R. počinio od početka ove godine. On je osumnjičen i da je u januaru na području Valjeva izvršio tri razbojništva na benzinskoj pumpi i u dve apoteke. Protiv njega biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo razbojništva.

Jelena Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja