ZBOG NJEGA SU JE DANAS PRIVELI U SBPOK: Ovo je Miksa, Veljin čovek od poverenja, koga je volela Tijana Ajfon
Foto: Kurir

optužen za ubistvo

ZBOG NJEGA SU JE DANAS PRIVELI U SBPOK: Ovo je Miksa, Veljin čovek od poverenja, koga je volela Tijana Ajfon

Crna Hronika -

Milovan Tadić (33) zvani Miksa, muškarac je zbog kog je Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, danas privedena na saslušanje u SBPOK.

Inače, Tadić je ponovo okupirao javnost kada je početkom meseca uhapšen, inače kao jedan od pripadnika kriminalne grupe okupljene oko Veljka Belivuka, pozvatijeg kao Velja Nevolja.

Još od ranije Tadić je od ranije evidentiran u policijskim evidencijama, i to po slučaju kada je radio kao šef obezeđenja poznatog beogradskog kluba "Tilt" kada je optužen za ubistva.

Tijana Ajfon i Mimi Oro koje su danas privedene
Tijana Ajfon i Mimi Oro koje su danas privedenefoto: Nebojša Mandić

Sukob u beogradskom noćnom klubu "Tilt" dogodilo se decembra 2015. godina kad je ubijeni Slobodan izašao u provod sa svojim prijateljima. Oko tri ujutru je slučajno oborio čaše na šanku i obezbeđenje ga je izbacilo napolje. Dok su ga držali i vukli napadači su ga udarali po glavi. Kad su ga izbacili Slobodan se vratio na ulaz i vikao: "Ko me je udarao?" Tada je navodno izašao Milovan Tadić i šutnuo ga nogom u stomak. Slobodan je posle prevezen u Urgentni centar gde je utvrđeno da mu je pukla slezina i oštećena jetra. Pao je u komu iz koje se više nije budio. Preminuo uveče na Božić 7. januara 2016. godine, dve nedelje nakon tuče sa Tadićem, koji je optužen da mu je zadao smrtonosni udarac u stomak.

Suđenje u ovom postupku odlaže se više od godinu dana i poslednji put je održano u oktobru 2019. Od kad je počelo krajem 2017. suđenje je održano svega sedam puta, a devet puta je odloženo. Sledeće je zakazano za kraj februara.

Velja Nevolja
Velja Nevoljafoto: Privatna Arhiva

Još jedno hapšenje

Tadić je takođe bio uhapšen i u avgustu 2018. u kafiću "Viktori" u Beogradu kada je policija pronašla 37 paketića sa oko 30 grama kokaina i šest paketa sa 122 grama marihuane. U junu 2019. godine Tadić je osuđen na tri godine zatvora. Međutim, Apelacioni sud ukinuo je presudu zbog, kako piše u saopštenju suda, "bitne povrede odredaba krivičnog postupka".

Inače, Miksa je uhapšen početkom februara u velikoj policijskoj akciji kao jedan od pripadnika ekipe Velje Nevolje koja je osumnjičena za brojna krivična dela od ubistava, otmica i mučenja do reketiranja i dilovanja droge.

Do sada, nije još jasno koja je tačno bila uloga Mikse u ovoj kriminalnog grupi, međutim jasno je da su pripadnici Nevoljine kriminalne grupe, koja se krila iza partizanove navijačke grupe "Principi" (ranije "Janjičari") držala obezbeđenje u svim većim prestoničkim noćnim klubovima.

Prema našim navodima Tadić je bio spreman da policijskim organima oda određene detalje i važne informacije o vođama navijača, tačnije učesnika u krivičnim delima koji su jutros i danas uhapšeni.

(Kurir.rs/M. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja